Ecocool sau emofricky?

Ma uit pe forumuri si ma-ncercaneaza un val de entuziasm. Lumea se ciondaneste moralizator, se da cu pluta de pet-uri, “pune copaci” la intrecere, face festivaluri verzi, transforma peretii in ecomesagerie militanta, ziarele au filosofie si suplimente verzi, petrolistii se dau cu bicicleta si protesteaza impotriva vanatorii, oengistii si-au luat-o-n cap, ce mai, ne-nverzim ca fiola in noaptea de revelion si pe zi ce trece.
ecocool sau ecofreaky
Moda asta a inceput sa prinda si bine a facut. Se vorbeste de catre “temeinici”, cu un usor dispret evanescent, despre faptul ca ecologia este o consecinta a unui val “trendy” si “cool”… Dar cum e mai bine? Sa fii “ecocool” plantand copaci si protestand sau sa fii “emofricky”cu o seringa-n buzunar?! Sau poate un ultras care da cu lantu-n popor excitat de tigania aneantizata din fotbal?!? Cum e mai “hot/cool”? Sa fii un profesor intepat si nescos la iarba verde, al carui bol alimentar lemnos este de genul: “Fiecare dintre noi trebuie sa participam la protectia mediului inconjurator si sa fim educati pentru a intelege ce este aceea o dezvoltare durabila”sau un militantist care deseneaza subversiv pe peretii Ministerului Agriculturii despre interzicerea culturilor modificate genetic?!? S-a iscat un murmur popular de “advocacy”, o ecoempatie care nu trebuie scoasa din trendul istoric si isteric pentru ca, nu-i asa, secolul XXI va fi ecologist sau nu va fi deloc – ca sa-l parafrazam pe Malraux. Si, de ce sa nu vorbim de “realizarili” Asociatiei “Salvati Dunarea si Delta”, mai precis despre ultima sa campanie de outdoor din Delta Dunarii??! Campanie

de responsabilitate, de capa si sfada. Ba as spune chiar de mama, daca o sa cititi cu atentie… V-o exemplific pentru ca este un mod mult mai eficient de a te adresa vinovatilor din peisajul deltaic si este un alt fel de a face ecologie. Se numeste “Operatiunea Antimonstru” si se desfasoara acum in peste 20 de locatii din Delta si pe cinci nave mari de pasageri prin bannere ce contin urmatoarele slogane. Vizionare placuta!

Gunoaie

Mama lu’ ala care mai arunca gunoaie in apa este cea mai mare curva! Si fara peste!

Un pet dispare in 800 de ani. Nesimtitii niciodata! Desi sunt biodegradabili.

Apa trece, gunoaiele raman!

Gunoaie s-arunci la mama ta, nu la mama natura!

Vreau sa mananc din nou bors cu apa din Dunare. Ma lasi?!

Braconieri

Daca vezi un braconier, suna-l pe policier: Tel: 02……….

Avem o ambitie: braconierii pe cale de disparitie!

Bine-ai venit in Delta Dunarii: paradisul braconierilor!

BRACONIER + JUSTITIE = LOVE(LE)

Dunarea vine de la nemti. E invatata cu disciplina. Pescuieste nemteste! Adica legal.

Peste si generale

Delta Dunarii: pentru noi, dar mai ales pentru copiii nostri!

Sacul de marlite = recordul marlanilor!

Un sac de stiuca si specia e pe duca!

Trofeele se pozeaza, nu se congeleaza!

Stiu ca stii ca stiuca-i peste. Stiai ca se nimiceste?!

“Pestele rapitor este prea valoros pentru a-l prinde o singura data” – LEE WULF – O legenda a pescuitului sportiv.

Sursa: VerdeCrud
Autor: LIVIU MIHAIU

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente