Ecologistii se revolta impotriva distrugerii perdelelor de protectie

Membrii Clubului Eco-Gal sustin ca judetele Galati, Braila si Tulcea pierd anual 11.398 de tone de oxigen din cauza lipsei perdelelor de protectie.perdea ecologica

In 1964, Balta Brailei, cum se numea pe atunci Insula Mare a Brailei, a fost transformata, din zona umeda, in stepa uscata.

Ecologistii galateni sunt nemultumiti ca Legea 289/2002 privind perdelele forestiere de protectie nu se respecta.

“Noi suntem revoltati de faptul ca arendasul celor 71.000 de hectare din balta Brailei refuza plantarea celor 5.698, 85 de hectare ca perdea de protectie. In acest fel se pierde un microclimat favorabil judetelor Galati, Braila si Tulcea”, ne-a declarat reprezentantul Clubului Ecologistilor Eco-Gal, Romeo Candea.

Tone de dioxid de carbon

Conform unor calcule efectuate de ecologistii galateni, umiditatea relativa in zona judetelor Galati, Braila si Tulcea ar creste anual prin evapotranspiratie (suma dintre evaporatie si transpiratia plantelor) la un volum de 68 de milioane de metri cubi.

“Prin zadarnicirea actiunii vantului, perdelele forestiere vor reduce consumul de energie electrica pentru irigatii si se va obtine un spor de recolta de circa o tona de grau la hectar, adica circa 50.000 de tone anual”, sustine Romeo Candea.

Ecologistii ne-au precizat ca lipsa perdelelor de protectie face ca anual Regiunea Sud-Est sa piarda 11.398 de tone de oxigen si sa acumuleze, in contrapondere, 21.086 tone de dioxid de carbon.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente