Ecologistii si liberalii au facut curatenie pe malurile raului Sieu si au lasat mesaje sugestive

Ecologistii si liberalii au facut curatenie pe malurile raului Sieu si au lasat mesaje sugestive
Ecologistii si liberalii au facut curatenie pe malurile raului Sieu si au lasat mesaje sugestive

Reprezentanti ai PER, PNL si asociatiilor de pescari, printre care presedintele ecologistilor bistriteni, Marius Balan, si senatorul Dorin Dobra, au organizat o actiune de ecologizare a malurilor raului Sieu, pe cateva tronsoane, pornind de la Arcalia, si au pus la vedere pancarte cu mesaje precum ”Apa=viata”, ”Iubeste apa, pastreaza curatenia”, ”Gunoiul tau – la tomberon, nu pe malul apei”.

1 ecologizare sieu 5 iul 2 ecologizare sieu 5 iul 3 ecologizare sieu 5 iul 4 ecologizare sieu 5 iul

De azi, raul Sieu mai curat. Protejeaza-l!

Ecologistii si reprezentantii Gal Ruralis, ai Asociatiilor Essox si Pescar Sportiv si-au dat intalnire in Piata Mihai Eminescu, de unde au plecat pe cursul raului Sieu. Prima oprire a fost la Arcalia, loc unde s-a facut repartizarea pe tronsoane a celor 40 de voluntari. S-a acoperit o suprafata de aproximativ 20 km pe urmatoarele tronsoane: Arcalia-Chirales, Sirioara-Sieu Cristur-Coasta si Sintereag-Cociu.

Toata lumea a fost echipata cu manusi chirurgicale si saci menajeri. Am ramas cu totii surprinsi de faptul ca albia si malurile, pe primele tronsoane, au fost relativ curate. Daca in anii trecuti se adunau sute de saci cu gunoaie, pet-uri, de data aceasta cantitatea de deseuri a fost pe sfert, ceea ce denota ca pescarii bistriteni si cei care ies la picnic au perceput mesajele de a pastra curatenia. Zona cu cea mai mare cantitate de deseuri a fost semnalata pe tronsonul Sintereag-Cociu. In zonele limitrofe localitatilor de pe cursul raului Sieu erau resturi de constructii, gunoaie menajere si a pet-uri in gropi artificiale, probabil facute la comanda primariilor.

5 ecologizare sieu 5 iul 6 ecologizare sieu 5 iul 7 ecologizare sieu 5 iul 8 ecologizare sieu 5 iul

Consideram ca aceasta campanie de ecologizare a fost o reusita, iar Marius Balan, presedintele Organizatiei Municipale PER, a confectionat impreuna cu copiii de la Scoala de arte si meserii cateva pancarte sugestive pentru cei care cutreiera zonele de pe malul raului Sieu. Ele au fost montate in zone vizibile, tocmai pentru a atrage atentia de a fi mai atenti cu natura. Si tineri de la PNL s-au alaturat campaniei, pentru a demonstra ca unii langa altii putem sa devenim adevarati protectori ai naturii. Felicitari celor care s-au implicat in aceasta campanie. Respect!

Marius Rus, purtator de cuvant PER Bistrita-Nasaud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente