Ecologistii vor sa revolutioneze sistemul de epurare a apelor uzate

Partidul Ecologist Roman vrea sa se implice intr-un proiect revolutionar de epurare a apelor uzate. Presedintele filialei locale a PER, Vasile Grecu, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca a intrat in contact cu un grup de specialisti cu preocupari in cercetare care au gasit o metoda de epurare a apelor menajere.

„Este vorba de o statie-pilot de epurare care foloseste alte principii decit cele clasice. Acum cautam fonduri pentru derularea acestui proiect. Posibilii parteneri care ne-ar putea asigura finantarea ne-au cerut sa facem niste determinari pentru a obtine dovada calitatii apei”, spune Vasile Grecu. Acesta sustine ca proiectul pe care vrea sa-l inceapa a stirnit deja controverse la nivelul autoritatilor locale.

„Ne-am lovit deja de o mare rezistenta a sistemului, probabil ca sunt interese ca noi sa nu facem aceste proiect. Am vrut sa luam niste probe de ape uzate si sa le trecem prin aceasta instalatie pentru a determina ulterior puritatea apei. Am ajuns la RAGC si dupa ce am fost trimis de la un serviciu la altul, mi s-a spus ca nu se poate sa iau probe de ape uzate, ca trebuie sa fac cerere. Mi s-a atras atentia si asupra faptului ca RAGC are un proiect ISPA de modernizare a statiei si ca noi nu avem ce face cu o alta statie in Bacau. Noi nu vrem sa vedem decit daca e functionala sau nu. Nu are importanta unde o folosim”, spune Vasile Grecu.

De cealalta parte, directorul executiv al RAGC, Petrus Radulescu, ne-a declarat ca ecologistii pot merge oricind sa ia probe de ape uzate dar numai dupa ce depun o solicitare oficiala in acest sens. „Eu i-am explicat ca avem un proiect de investitii si m-a interesat si pe mine ideea din punct de vedere tehnic dar nu s-a pus problema ca nu-i dau apa”, sustine Radulescu.

Sursa: Ziarul de Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *