Mediul, tema de discutii intre specialisti din Potenza si Vrancea

Mai multi oficiali ai provinciei Potenza, Italia, s-au intilnit ieri cu reprezentanti ai directiilor de specialitate din Consiliul Judetean Vrancea, tema discutiilor axindu-se pe protectia mediului, gestionarea deseurilor, alimentarea cu apa si canalizare a localitatilor vrincene.

Provincia Potenza a fost reprezentata de vicepresedintele administratiei provinciale- Domenico Iacobuzio, consilierul acestuia, Michelle Catalani, directorul Departamentului de Monitorizare, Raportare si Contecios in Materie Ambientala- Giuseppe Allegretti si directorul Biroului de Gestionare a Deseurilor, Autorizari, Deversari Ape si Ameliorare- Mario Manzi.

Reprezentantii Consiliului Judetean au prezentat proiectul „Sistemul integrat de management al deseurilor”, proiect care va fi finantat din fondurile alocate prin Programul ISPA. A fost analizata si situatia sistemelor de alimentare cu apa si canalizare din Vrancea, expertii italieni indicind metode de epurare a apelor menajere provenite din activitatile curente, prin concentrarea unui numar redus de gospodarii. Metoda este destinata, in special, comunitatilor din zona de munte, cu catune razlete si care nu ar putea fi racordate la un sistem centralizat de canalizare si epurare.

In ceea ce priveste managementul deseurilor, expertii italieni au sustinut ca, in urmatorii ani, acestea vor deveni surse de venit pentru operatorii care isi vor dezvolta afacerile in directia reciclarii deseurilor. Acest lucru va duce la cresteri economice si la imbunatatirea calitatii mediului inconjurator.

Delegatia italiana, insotita de vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Mircea Diaconu si de specialisti din cadrul Consiliului Judetean, au vizitat Statia de epurare a apelor uzate a municipiului Focsani, groapa de gunoi de la Golesti si sistemul de alimentare cu apa de la Vulturu.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *