Ecologizare la marginea padurii

Ecologizare la marginea padurii

Sambata, in avanpremiera zilei de 1 Mai, 32 de elevi din ciclul gimnazial de la Scoala “Ion Petrica” din Domnesti, coordonati de prof. Virginia Ciobanu, s-au strans la marginea padurii din comuna, in punctul “La Carbune”, cum ii zic localnicii, unde s-au intalnit cu primarul Nicolae Smadu si cu vicele Adrian Achim.

Timp de cateva ore, elevii si edilii domnisani au colectat gunoaie, umpland zeci de saci cu hartii, cartoane, PET-uri, incaltaminte, piei de oaie, sticle si alte deseuri aruncate si de turisti, si de localnici lipsiti de bun-simt si respect fata de natura. Daca nu ar fi inceput sa ploua torential, poate ca actiunea de ecologizare ar fi durat pana spre orele serii.

Surprinzator, aceasta situatie anormala se inregistreaza in contextul existentei unui serviciu local de colectare a gunoiului, cu care aproape 680 de gospodarii au incheiate contracte de prestari servicii, iar la primarie s-au inregistrat alte circa 100 de noi solicitari. Cu toate acestea, si la Domnesti, ca de altfel in toate localitatile judetulului, mai sunt oameni care arunca deseurile pe unde-i taie capul, doar ca sa nu plateasca o taxa anuala derizorie pentru colectarea gunoiului. Iar cand nesimtirii locale i se adauga si cea a pseudoturistilor, e greu sa vorbim despre civilizatie, oricat de frumoasa ar fi o localitate si oricat de multa bunavointa ar dovedi administratia locala.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente