Cum raspunde Primaria Capitalei la sesizarile cititorilor HotNews.ro privind gunoiul de pe strazi. PLUS: Cate amenzi s-au dat de la inceputul anului

0
337
20 metri cubi de gunoaie colectate de ONG-uri si Drusal si nicio amenda din partea Politiei Ecologice de 1 Mai

Cum raspunde Primaria Capitalei la sesizarile cititorilor HotNews.ro privind gunoiul de pe strazi. PLUS: Cate amenzi s-au dat de la inceputul anului

Autoritatile ridica din umeri in fata muntilor de gunoaie din orase, pasand responsabilitatea de la una la alta. Garda de Mediu spune ca primaria trebuie sa se sesizeze, primaria raspunde ca nu are cum sa se ocupe de caz pentru ca este proprietate privata si ca trebuie sa se implice politia. Mesajul vine de la cititorul „Shuly”, care a povestit in cadrul campaniei „Curata Romania. Pune si autoritatile la treaba” lupta pe care o duce cu autoritatile impotriva gunoaielor din Sectorul 6. In acest caz, Primaria Municipiului Bucuresti a raspuns la solicitarea HotNews.ro ca a identificat proprietarul unui teren viran pe suprafata caruia se gasesc depozite necontrolate de deseuri si ca „in cel mai scurt timp vor fi dispuse masurile legale pentru salubrizare si ingradire totala”.

  • Vezi in articol cum se deruleaza o inspectie a Garzii de Mediu in Bucuresti si raspunsul Primariei Generale a Capitalei la sesizarile cititorilor HotNews.ro
  • Cea mai buna si cea mai eficienta contributie de la cititori va fi premiata cu o bicicleta. Castigatorul campaniei va fi anuntat marti, 3 mai.

Gunoiul din Sectorul 6

Pe data de 19 aprilie, cititorul „Shuly” scria intr-un comentariu insotit de fotografii si postat pe HotNews.ro ca a sesizat Garda de Mediu, Primaria Sectorului 6 si Primaria Generala cu privire la gunoiul de pe Strada Piscu Crasani, Militari, din Bucuresti. „Nimeni nu a intreprins nimic pana acum sau, daca a intreprins cineva ceva, noi nu vedem asta in schimbarea situatiei de la fata locului. Suntem inconjurati de gunoaie, iar ceea ce vedeti este numai in fata blocului, caci aceeasi situatie se gaseste pe orice teren viran din cartier. Va rugam sa ne ajutati, salvati-ne copiii de aerul poluat, de sobolani, de fecale, de mirosul fetid care va fi cand vine caldura!„, scrie cititorul HotNews.ro.

Cum se deruleaza o inspectie a Garzii de Mediu

La doua saptamani dupa ce HotNews.ro a sesizat autoritatile abilitate, cititorul „Shuly” a trimis urmatorul mesaj pe adresa redactiei:

Astazi 02 05 2011 am discutat cu reprezentantii Garzii de Mediu si ai celor de la Primaria sector 6 care au venit la fata locului sa investigheze cazul din Strada Piscul Crasani. Delegatia a fost condusa de domnul Parvu din partea Garzii de Mediu, celelalte 2 persoane nu s-au prezentat si nu au aratat vreo legitimatie de serviciu ca sa va pot spune numele dumnealor.

Au stat de vorba cu asa-zisul proprietar al terenului pe care nu stiu cine l-a anuntat, pentru ca dumnealor au sustinut ca nu cunosc proprietarii terenului, si apoi au avut o conversatie cu mine si cu o alta persoana din bloc. In urma discutiilor purtate avem si raspunsuri absolut incredibile din partea unor autoritati care ar trebui sa fie in slujba cetatenilor, ce platesc taxele, din care aceste institutii sunt finantate.

Iata si raspunsurile din partea dumnealor:

  • Garda de mediu a spus ca singurul lucru pe care il pot face este sa astepte raspunsul primariei la sesizarea facuta initial de mine (desi primaria sustine ca nici nu a primit aceasta sesizare)
  • Primaria raspunde ca nu are cum sa se ocupe de caz pentru ca este proprietate privata si ca nu au cum sa faca rost de mandat decat daca se implica politia de la Sectia 21 pentru ca politia comunitara nu poate face lucrul asta (ma intreb ce poate sa faca politia comunitara si de ce este finantata).

Acestea fiind spuse, am primit sincere strangeri de mana si asigurari ca dumnealor vor face tot ce pot.

Intre noi fie vorba, nu prea pot face nimic dupa raspunsurile primite, iar noi vom ramane cu gunoiul in fata si cu gustul amar al dispretului pe care autoritatile il au fata de cetatenii onesti (care nu dau spaga sau fac afaceri cu dumnealor).

P.S.:
Va imaginati cat de bolnav este sistemul administrativ si cat de greu se poate face restructurare si reforma in aceste institutii!

Raspunsul Primariei Municipiului Bucuresti:

Ca urmare a unei solicitari transmise de HotNews.ro in acest caz, Primaria Generala a Capitalei a raspuns ca, „fiind vorba despre proprietati private, obligativitatea salubrizarii acestora revine proprietarilor. In privinta terenului viran situat in spatele blocului P7, pe suprafata caruia se gaseste o constructie si depozite necontrolate de deseuri, mentionam ca a fost identificat proprietarul, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie dispuse masurile legale pentru salubrizare si ingradire totala in conformitate cu prevederile H.C.G.M.B. nr.120/2010 privind normele de salubrizare si igienizare ale municipiului Bucuresti„.

Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti, de la inceputul anului au fost identificate 137 de terenuri virane nesalubrizate/neingradite, dintre care pentru 92 s-au facut demersurile necesare catre directiile de impozite si taxe locale de sector in vederea identificarii proprietarilor, pentru 30 s-au transmis somatii pentru salubrizare si ingradire, 14 au fost salubrizate/imprejmuite, iar unul dintre proprietarii identificati a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

De la inceputul anului, pe raza Municipiului Bucuresti, pentru ca nu a fost mentinuta curatenia domeniului public, au fost aplicate 61 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, in valoare de 103.000 lei.

Citeste aici raspunsul integral al Primariei Municipiului Bucuresti:
Raspuns Solicitare Hotnews Sectorul 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.