Asfaltarea Drumului Babelor, un pericol ecologic pentru Parcul Natural Bucegi

0
375
Asfaltarea Drumului Babelor, un pericol ecologic pentru Parcul Natural Bucegi
Asfaltarea Drumului Babelor, un pericol ecologic pentru Parcul Natural Bucegi

Nu avem autostrazi, dar vom avea drumuri asfaltate pana in creierii muntilor. Dupa ce Drumul Babelor, va fi reabilitat, Platoul Bucegilor risca sa arate a orice altceva mai putin a zona montana protejata. Turistii vor avea unda verde la gratare, iar afaceristii vor fi gata sa-si sporeasca business -urile in zona.

Lucrarile de asfaltare a Drumului Babelor se vor desfasura in Zona de Conservare a Parcului Natural Bucegi. Mai mult, doua portiuni de drum vor traversa habitate strict protejate, asa cum o demonstreaza chiar documen-ta- tia depusa de autoritati. Pentru lu-crarea de modernizare a celor 16 ki-lo-metri de drum montan, impactul va fi nefast si imediat, scrie Jurnalul National.

Desi au aprobat proiectul, membrii Consi-liului Stiintific al Parcului Natural Bucegi sunt convinsi ca rea-bi-li-tarea Drumului Babelor pune in pericol mediul.

Daca Drumul Babelor va fi modernizat, multi antreprenori cu afaceri in zona vor avea de castigat.

Unul dintre ei este patronul de la Asesoft si managerul Realitatea, Sebastian Ghita, care detine Cabana Cuibul Dorului. Alt beneficiar al investitiilor incepute de ministerul condus de Elena Udrea este senatorul PDL, Valetin Calcan. Una dintre partiile care urmeaza sa se construiasca in zona inalta a Bucegilor se va opri chiar in spatele Hotelului Pestera, detinut de acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.