Ecologizarea lacului Ciuperca din Tulcea

Oricine va vizita orasul ce se mandreste cu Delta Dunarii, va constata imediat ca in acest oras nu se gasesc parcuri.

Nu stiu daca mai sunt alte orase resedinte de judet in tara care sa aiba atat de putine parcuri si de saracacioase-cu greu pot fi numite parcuri si cele care exista. Si curtea bunicilor de la tara este mai intinsa si cu mai multi copaci decat parcurile din orasul meu.

Cu toate acestea, exista in orasul nostru un lac, numit Ciuperca, cu o zona verde destul de intinsa in jurul sau, dar care lac, cu parc cu tot, ajunsese in ultimii ani o sursa de infectii, un morman de gunoaie, un adapost al sobolanilor, si al celor fara adapost.

Dar iata ca tulcenii au avut noroc. Anul trecut au inceput lucrari de amploare in vederea ecologizarii lacului si zonei adiacente. Lucrarile ar trebui sa se finalizeze in luna iunie 2009, conform Primariei Tulcea. Vom trai si vom vedea.

Pe parcursul celor doi ani, lacul va fi desecat in totalitate, curatat, apoi se vor reface spatiile verzi din zona dar si plaja veche a municipiului Tulcea.

Conform unor declaratii ale reprezentantilor primariei ce se ocupa de acest proiect, investitia privind ecologizarea Lacului Ciuperca se va desfasura in doua etape, prima de drenare si curatare a lacului la o adancime de un metru si pe toata suprafata lacului, cea de-a doua- de amenajare a zonei parcului, refacerea aleilor pietonale, reabilitarea spatiilor verzi si a celor de agrement, dar si a iluminatului public.

Spor la treaba d-lor!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente