Ecologizari si predari de deseuri pentru un mediu curat

Proiectul „Ofensiva verde continua” a strins, ieri, in Cringul Petresti, aproximativ 300 de oameni care au ecologizat locul de agrement. Reprezentanti ai mai multor institutii, adulti si elevi de liceu au strins in total trei remorci de deseuri.ecologizare

Ieri dimineata au fost impartite 200 de tricouri si sepci albe, care nu au fost de ajuns pentru cei bucurosi sa ajute la curatarea cringului. Comisari de mediu, medici veterinari, comisari de la protectia consumatorilor, impreuna cu alti angajati ai autoritatilor locale, simpli cetateni si elevi de la Colegiul „Mihail Kogalniceanu” si liceul „G.G. Longinescu” au curatat cringul in lung si-n lat. Mai mult decit atit, citiva elevi de la „G.G. Longinescu”, din clasa a XII- a C, impreuna cu profesoara Adriana Holbea, au ajuns si in spatele terenului de fotbal, unde de obicei nu prea se ajunge cind se fac astfel de ecologizari.

Citiva saci de PET-uri au reusit sa stringa acestia de pe doar citiva metri patrati, demonstrind ca bunul simt al unora este mai mare decit bunul simt al al-tora. Gheorghita Berbece, directorul coordonator al Garzii de Mediu, se declara multumit de aceasta actiune si spune ca ar trebui sa se faca mai des. „Aceasta actiune este binevenita, dar ar trebui sa se mai lucreze si la formarea constiintei oamenilor. Trebuie sa educam cetatenii, iar aceasta responsabilitate apartine in mare parte primarilor din judet, care ar trebui sa popularizeze acest gen de actiuni. De la institutia noastra au participat cinci comisari la ecologizare”, a precizat Gheorghita Berbece.

De asemenea, pe tot parcursul zilei si pina la orele 17.00, au fost colectate deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) in cele cinci containere special aduse in municipiu. „Inca nu am centralizat toate datele, dar pot spune estimativ ca s-au strins mai bine de doua containere de DEEE. Frigidere, televizoare, aspiratoare, tot ce nu le-a mai fost de folos oamenilor a fost adus la centrele de colectare. Tot estimativ, cred ca au fost peste 100 de oameni care au renuntat la astfel de obiecte iesite din uz”, a declarat Stere Cretu, presedintele Grupului de presa „Reporter”.

Toti participantii cei care au predat un obiect uzat au participat la o tombola cu premii ce a avut loc la Casa de Cultura „Leopoldina Balanuta”.

Proiectul „Ofensiva Verde Continua”, a fost derulat de Consiliul Judetean, proiectul fiind initiat la nivel national sub patronajul Ministerului Mediului si al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *