EcoMarathon Moieciu de Sus – 7 Mai 2011

  0
  464
  EcoMarathon Moieciu de Sus - 7 Mai 2011
  EcoMarathon Moieciu de Sus - 7 Mai 2011

  Centrul de Ecologie Montana in colaborare cu Primaria Moieciu organizeaza in localitatea Moieciu de Sus concursul de Alergare Montana „EcoMarathon”, editia a II a. Concursul va avea loc in data de 7 mai 2011.
  Parcursul traseului este de o frumusete aparte, sus jos pe muchiile din imprejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergatorilor si sustinatorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural si traditional de la poalele muntilor Bucegi si Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorinta de a face cunoscute aceste locuri si de a incerca sa le conservam si sa le valorificam prin incurajarea ecoturismului si a sportului.

  Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte;

  EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2300m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus. Participantii care vor termina cursa de marathon vor primi un punct de calificare pentru Ultra Trail du Mont Blanc 2012 (UTMB). Timpul limita 9h de la Start.
  UTMB este un concurs de alergare montana foarte renumit care inconjoara varful Mont Blanc, traversand 3 tari: Franta, Italia si Elvetia. Pentru a lua parte la una dintre cursele evenimentului ai nevoie de puncte de calificare, 5 puncte pentru UTMB respectiv 1 punct pentru CCC (Courmayeur Champex Chamonix).

  EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si care doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.

  EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus.

  Exista deja o comunitate tot mai numeroasa a celor pasionati de alergare montana. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor si poate fi practicat la orice varsta, indiferent de conditia sociala sau materiala.

  Cursele de Maraton atrag tot mai multi participanti in toata lumea, este o lupta cu propriile limite, inseamna pregatire, planificare, autodepasire, prietenie.
  Prin intermediul EcoMarathon dorim sa incurajam cat mai multa lume sa practice alergarea si miscarea in aer liber.
  S-au inscris pana in acest moment 700 de concurenti din 17 tari: Belgia, Olanda, Germania, Franta, Grecia, Israel, Ungaria, Japonia, Moldova, Spania, Suedia, UK, USA, Noua Zeelanda, Canada, Irlanda, Romania.
  CROSS 145 de fete si 268 de baieti
  Marathon: 53 de fete Marathon si 232 de baieti.
  EcoKids ne asteptam la 200 de copii care vor lua startul la cursa destinata lor.

  Pregateste-te pentru Ecomarathon, vino in 7 Mai sa alergi si sa te bucuri de primavara sau doar sa admiri peisajele extraordinare si sa ii incurajezi pe alergatori. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traverseaza fanete si paduri, odai si case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pasunilor si crestele inzapezite ale Bucegilor iti vor da prilejul sa nu simti oboseala. Vino si bucura-te de natura!

  Inscrierea se poate face online pe siteul concursului www.ecomarathon.ro in limita locurilor disponibile; 300 de locuri la Marathon, 400 de locuri la Cross. Copii se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor: EcoKids.

  Preluarea numarului de concurs si validarea inscrierii se va putea face vineri 6 Mai si sambata dimineata in centru Moieciu de Sus ( Scoala Generala). Fiecare participant va semna o declaratie de responsabilitate.
  Puncte de interes de pe traseul maratonului sunt: Satul Moieciu de Sus, Cheile Gradistei, Satul Fundata, peisajele catre masivul Piatra Craiului, Bucegi si Leaota, valea Popii, Poiana Gutanu, Varful Bisericuta.
  Pana in acest moment sunt inscrisi concurenti din toata tara dar si din alte 16 tari: Belgia, Olanda, Germania, Franta, Grecia, Israel, Ungaria, Japonia, Moldova, Spania, Suedia, UK, USA, Noua Zeelanda, Canada, Irlanda .

  Parteneri / Sponsori ai acestui eveniment:
  Asociatia Bucharest Running Club, Skoda, Vavian Pharma , Sponser , Salomon, eMont, Buff, Runningshop, Delaco, Sport Virus, Nord Blanc, Paste Baneasa, AirFrance KLM, Complex Cheile Gradistei, Echipmont, Nord Blanc, Casa Retro, Elefant.ro, Ro Club Maraton, Salvamont Bran, CPNT Brasov
  Parteneri media:
  Revista Alerg, Sport Total FM, Sport Klub, Jurnalul National, Magic FM, Alpinet.org, Carpati.org

  Va invitam sa luati parte la acest eveniment!

  PROGRAM EcoMarathon 2011

  VINERI 06 Mai 2011:
  11:00 – 22:00 Inscriere, validarea inscrierii si preluarea pachetului de concurs (Scoala Generala Moieciu de Sus);Cross, Marathon, EcoKids
  * Recomandam celor prezenti in zona sa vina sa ridice pachetul de concurs in aceasta zi!
  20:00 – Sedinta tehnica (recomandam prezenta participantilor)
  SAMBATA 7 Mai 2011:
  6:00 – 8:30 – Validare inscrierii si preluarea pachetului de concurs (Scoala Generala Moieciu de Sus)
  9:00 START „EcoMarathon” – centru Moieciu de Sus, CROSS si Marathon
  12:00 – 20:00 Pasta party – Centrul de Ecologie Montana
  10:00 – 14:00 Inscrieri „EcoKids” concurs destinat copiilor
  16:00 – START „EcoKids” centru Moieciu de Sus
  17:00 – 19:00 Premiere EcoMarathon si Cros centru Moieciu de Sus
  19:00 – 23:00 Petrecere Centrul de Ecologie Montana, concert de chitara
  DUMINICA 8 Mai 2011:
  9:00 – 11:00 Cafeaua de dimineata servita la Centrul de Ecologie Montana
  11:00 – 15:00 Plimbare de revenire in zona pe potecile din jur

  * Programul poate fi modificat iar aceste modificari vor fi anuntate pe siteul evenimentului: www.ecomarathon.ro. Pentru a cere mai multe informatii, trimite-ti un e-mail la adresa [email protected]

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.