Uricani: Tinerii voluntari au plantat ce au despadurit altii

0
341
Uricani: Tinerii voluntari au plantat ce au despadurit altii
Uricani: Tinerii voluntari au plantat ce au despadurit altii

Aproape 1.500 de puieti au fost plantati de catre voluntarii Clubului Alpin Valea Jiului si ai Unitatii Zonale Asociatiei Search and Rescue Service (SARS) Romania in zona Bilugu din Uricani.

Toata activitatea a fost realizata de catre 50 de oameni veniti din mai multe orase ale tarii, insa marea majoritate a voluntarilor au fost din Valea Jiului. „Am plantat in jur de 1.500 de puieti, intai am curatat zona, ca era mult de lucru, dupa care ne-am apucat de treaba. Este bine ca a participat foarte mult tineret, care si-a dat interesul. Am avut voluntari din Valea Jiului, Craiova, Timisoara si chiar o fata din Norvegia. Zona a fost aleasa de catre cei de la Ocolul Silvic si este una grav afectata de fenomenul exploatarilor ilegale. Nu stiu cine a taiat acolo, dar am incercat sa reparam noi ce au stricat altii”, a declarat Ionut Nastase, presedintele Clubului Alpin Valea Jiului.

„Intr-o zona am avut foarte mult de curatat, aceasta activitate ne-a luat mai mult timp decat plantarea propriu-zisa, dar suntem multumiti ca a iesit bine. Am avut 6.000 de puieti, insa era imposibil sa reusim sa-i plantam pe toti intr-o singura zi. Important este ca ne-am adunat si am facut o astfel de activitate voluntar”, a declarat si Laurentiu Petreanu, seful UZ SARS Valea Jiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.