Ecouri in scandalul corespondentei piratate a unui climatolog britanic

Principalul consilier stiintific al Casei Albe, John Holdren, a minimalizat scandalul corespondentei electronice piratate a unui important climatolog britanic, afirmand ca aceasta nu pune in cauza consensul asupra rolului omului in incalzirea climatica, informeaza AFP.corespondenta piratata

Pirati informatici au penetrat reteaua prestigiosului Centru de cercetare a climatului (CRU) din Universitatea britanica East Anglia luna trecuta si au difuzat online mii de mesaje ale cercetatorilor. Unele dintre aceste mesaje arata, potrivit unor comentatori, ca lumea stiintifica ar manipula datele pentru a-si sustine teoria potrivit careia incalzirea climatica are la origine activitatea umana.

E-mail-urile piratate au fost postate pe site-uri de opozanti ai acestei teorii, cu cateva saptamani inainte de summit-ul climatului de la Copenhaga.

John Holdren a subscris la necesitatea de a se lamuri circumstantele in care mii de documente ale CRU au ajuns pe internet, dar a subliniat ca “oricare ar fi rezultatele anchetei, ele nu vor afecta intelegerea mecanicii climatului si cum sunt afectate fiintele umane“.

Vicepresedintele acestei comisii, James Sensenbrenner, a estimat insa ca “daca mesajele postate sunt autentice, este foarte grav pentru ca ele pun in discutie toata stiinta schimbarii climatului“.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,554FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente