Efectivele de pisica salbatica, specie strict protejata prin lege, din judetul Iasi sunt inventariate de ANPM Iasi

0
1328
Din totalul de 196, 8 pisici sălbatice au fost vânate cu aprobare
Din totalul de 196, 8 pisici sălbatice au fost vânate cu aprobare
Efectivele de pisica salbatica, specie strict protejata prin lege, din judetul Iasi sunt inventariate de ANPM Iasi

Efectivele de pisica salbatica, specie strict protejata prin lege, din judetul Iasi sunt inventariate de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Iasi in perioada 1 februarie – 30 martie. Pe cele 56 de fonduri de vanatoare din judet, administrate de 10 gestionari, va avea loc actiunea de evaluare a efectivelor de pisica salbatica pentru anul 2012. De actiune se ocupa gestionarii fondurilor de vanatoare, impreuna cu reprezentanti ai APM Iasi, ai Comisariatului Iasi al Garzii Nationale de Mediu si ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Cinegetic Suceava. Dupa finalizarea evaluarii, se vor verifica si centraliza datele la nivelul judetului pe fonduri de vanatoare si gestionari si, de asemenea, se vor face propuneri pentru cote de recolta a speciilor de pisica salbatica pentru sezonul de vanatoare 2012 – 2013. Datele vor fi transmise de APM Iasi la Agentia Nationala pana pe 25 mai.

Evaluarea efectivelor de pisica salbatica este necesara pentru intocmirea studiilor cu privire la starea resurselor biologice din flora si fauna salbatica a judetului Iasi, care se exploateaza si se valorifica in diferite scopuri sociale ori economice.

Din 286 de pisici salbatice inregistrate anul trecut, nu a fost recoltat nici un exemplar. Cota de vanat pentru pisica salbatica pe sezonul de vanatoare 2011 – 2012 a fost de 6 exemplare in fondurile cinegetice din Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.