Eforturi pentru salvarea ursilor panda gigant

Eforturi pentru salvarea ur?ilor panda gigant
Eforturi pentru salvarea ursilor panda gigant
Eforturi pentru salvarea ursilor panda gigant

Chinezii fac tot ce le sta in puteri pentru salvarea ursilor panda gigant, aflati pe cale de disparitie. Angajatii unei rezervatii naturale incearca sa invete animalele nascute in captivitate sa se descurce singure in salbaticie. Iar pentru asta, uneori, se costumeaza ei insisi in ursi.

De opt ani, chinezii se straduiesc sa ii invete pe ursii panda sa supravietuiasca in salbaticie. Primul exemplar eliberat – o femela – a fost ucis, intr-o lupta cu alti ursi pentru hrana si pentru teritoriu.

Asa ca, ingrijitorii din rezervatia, din provincia Sichuan, si-au invatat lectia. Aleg puii care urmeaza sa fie eliberati, inca inainte ca acestia sa se nasca. Apoi ii cresc intr-un spatiu foarte larg, astfel incat sa nu simta ca sunt in captivitate si au grija sa ii fereasca de orice contact uman, care i-ar face prea docili pentru viata din padure.

Ursoaicele de aici sunt nascute in captivitate. Asa ca, ingrijitorii le pot rasfata- din cand in cand – cu cate o gustare din bambus. Insa nu se apropie de pui. Pe cei mici, chinezii ii monitorizeaza de la distanta, cu ajutorul unor zgarzi cu GPS, montate la gatul mamelor.

Ursii panda gigant sunt pe cale de disparitie. Se estimeaza ca, in salbaticie, mai sunt la ora actuala 1.600 de exemplare. Iar in captivitate, 300. Oamenii de stiinta spera ca animalele eliberate vor ajuta specia sa supravietuiasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *