Electrocasnicele noi cu 25 mai ieftine daca le reciclati pe cele vechi

Mai mult de jumatate dintre romani nu stiu ca echipamentele vechi se pot recicla si prefera sa le tina acasa.
electrocasnice vechi
Dupa masini si frigidere, romanii isi pot schimba incepand de saptamana aceasta si televizoarele prin programe de tip Rabla. Oricine doreste, poate sa-si schimbe televizorul vechi cu unul nou si beneficiaza de o reducere de pana la 15%, de la marii distribuitori de pe piata. ONG-urile responsabile de strangerea deseurilor, au lansat programe prin care sa recicleze vechiturile.

Nu conteaza marca aparatului predat la magazin sau daca este functional, reducerea se obtine pe loc. Si Asociatia Romana pentru Reciclare a elaborat un program prin intermediul caruia, romanii isi pot duce electricele si electrocasnicele la centrele de reciclare. In baza unui bon eliberat, ei pot beneficia de o reducere de pana la 25% in momentul in care cumpara un televizor, frigider, masina de spalat, sau alt aparat electrocasnic.

Acest program nu functioneaza deocamdata decat in Bucuresti si in zonele limitrofe. Specialistii din domeniu asteapta acum sa vada daca programul inspirat dupa mult mai celebrul Rabla, va avea efectul scontat. Anul acesta, Guvernul a subventionat cumpararea a 40.000 de masini, in schimbul unor autoturisme mai vechi de 12 ani, pe care cetatenii le dau la casare. Cei care scapa de masina veche primesc 3.000 de lei de la stat atunci cand isi iau una noua.

Sursa: Antena 3

Articole similare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente