Elefantelul Moses, adoptat de oameni, s-a imprieteni cu doi catei

Elefantelul Moses, adoptat de oameni, s-a imprieteni cu doi catei

Un pui de elefant, parasit de turma sa din Malawi, a fost adoptat de o fundatie pentru protectia animalelor, iar acum a legat o prietenie deosebita cu doi catei.

Elefantelul Moses a fost adoptat de fundatia Jumbo pe cand avea doar o saptamana. El fusese abandonat de turma sa din rezervatia Vwaza din Malawi. Padurarii de la Vwaza Wildlife Reserve au observat un pui de elefant care fugea speriat incercand sa isi gaseasca mama. Ei au monitorizat puiul si au incercat sa localizeze turma de care apartinea, insa fara succes. Dupa cateva zile, padurarii au vazur din nou puiul intr-un rau, iar starea sa se deteriorase atat de grav, incat nu mai putea sa iasa din apa. Atunci, padurarii au decis sa intervina si l-au salvat pe elefantel.

Cand a fost adus la Jumbo Foundation, avea doar 20% sanse de supravietuire. Acum, dupa cateva luni petrecute la sanctuar, sansele sale au crescut la 50%. El este harnit cu o formula speciala de lapte, intrucat puii de elefant trec la mancarea solida abia la opt luni.

Jenny Webb, proprietara fundatiei, a devenit mamica adoptiva a puiului, dormind langa el pe o saltea, pentru ca elefantul sa se simta ca in salbaticie. In plus, Moses are acum si prieteni noi, cu care se intelege de minune – doi catei de la sanctuar, Barney si Bagheera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *