Elevii braileni, start la concursul “Europa verde”

Elevii braileni, start la concursul "Europa verde"
Elevii braileni, start la concursul “Europa verde”

Competitia consta in colectarea de materiale reciclabile, respectiv hartie, carton si pet-uri. Castigatorii vor fi recompensati cu excursii si alte premii promotionale oferite de Centrul de Informare Europe Direct Braila

Elevii claselor V-VIII din scolile brailene vor fi provocati la concursul “Europa Verde”, lansat de Centrul de Informare Europe Direct Braila. Competitia consta in colectarea de materiale reciclabile, respectiv hartie, carton si pet-uri.
Castigatorii concursului vor fi clasele/echipele care vor colecta cantitatea cea mai mare de deseuri, acestea urmand sa fie recompensate cu excursii si alte premii promotionale. Concursul se va desfasura in perioada 15 martie – 31 mai, iar castigatorii vor fi anuntati pe 14 iunie.
Campania, ce va avea ca motto “Gandeste de 2 ori inainte de a arunca lucrurile pe care nu le mai folosesti!”, vizeaza informarea si constientizarea elevilor cu privire la schimbarile climatice si actiunile nefaste ale omului asupra mediului. In cadrul campaniei, vor avea loc prezentari si dezbateri interactive in 45 de unitati de invatamant, o competitie de colectare deseuri si organizarea de excursii pentru echipele castigatoare pentru incurajarea si dezvoltarea spiritului eco-civic al participantilor.
Campania “Europa Verde”, organizata de Centrul de Informare Europe Direct Braila, va avea loc la nivel judetean si este sustinuta de Consiliul Judetean Braila, Inspectoratul Scolar Judetean, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “ECO Dunarea” Braila, societatea de salubritate “Recorwood” Braila, operatorul licentiat de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice “Ecologic 3R” Braila, Centrul de Tineret Tinklub Braila si Asociatia Clubul de turism “Proilavia” Braila.
Detalii referitoare la regulamentul concursului se pot gasi atat pe site-ul organizatorului, respectiv Centrul de informare Europe Direct Braila, cat si pe toate site-urile partenerilor implicati in aceasta activitate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente