Elevii de la C. T. „Napoca” invata sa colecteze deseurile

Elevii de la C. T. „Napoca” invata sa colecteze deseurile
Elevii de la C. T. „Napoca” invata sa colecteze deseurile

Colegiul Tehnic (C.T.) „Napoca” din Cluj-Napoca, un liceu cu profil tehnologic care pregateste forta de munca in domeniul turismului si al designului vestimentar, s-a calificat in etapa se selectie a proiectului national „Scoala mea verde!”.

In cadrul acestui proiect, se vor desfasura un set de activitati specifice: de educare ecologica a elevilor, apoi activitati de colectare selectiva a deseurilor, iar in ultima etrapa, care se va desfasura in perioada 10 – 14 iunie se vor desfasura o serie de activitati de educare cu privire la ecologia si protectia mediului in randul comunitatii.

In cadrul primei etape a proiectului „Scoala mea verde”, recent incheiata, la Colegiului Tehnic „Napoca” s-au organizat ore de educatie ecologica, la toate clasele, de catre profesori de specialiate si diriginti, folosind ca suport materialul transmis de organizatorii proiectului si alte materiale furnizate de SC Rosal Grup Cluj-Napoca, cu care scoala are un contract de parteneriat pentru desfasurarea de activitati educative si de ecologizare.

De asemenea, s-a organizat un concurs pe teme de eductie ecologica la clasele a X-a .

In cadrul unei alte activitati, elevii si profesorii au raspuns la intrebarile unui chestionar.

La primul punct al chestionarului, vizand aspectele pozitive din cadrul activitatilor desfasurate in scoala, dintre cei chestionati majoritatea au apreciat, in special, diversitatea si complexitatea lor, mentionand in topul preferintelor activitatile organizate sub forma concursurilor tematice, fiind apreciate si cele organizate in parteneriat cu S.C. Rosal.

La al doilea punct al chestionarului cei implicati in activitati au fost rugati sa mentioneze trei propuneri prin care Colegiul Tehnic „Napoca” poate deveni o scoala verde. Cei chestionati au propus ca activitati amenajarea parcului din curtea institutiei, implicarea in actiuni de voluntariat in domeniul ecologic, organizarea unor excursii tematice pe actiuni de voluntariat, realizarea, in permanenta, a unor actiuni in parteneriat cu alte institutii implicate in problema protejarii mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *