Elevii din Giurgiu au desfasurat o actiune de ecologizare si au plantat pomi

Circa 100 de elevi de la cinci scoli generale din judetul Giurgiu au plantat, vineri, 300 de puieti in padurea Balanoaia, in timp ce alti peste 50 de elevi de clasa a II-a au organizat o actiune de ecologizare in aceeasi padure, actiunile desfasurandu-se in cadrul Lunii Sadirii Arborilor.
plantari
Plantarea puietilor de catre elevii de la cele cinci scoli din judet se inscrie intr-un proiect denumit ” Ecospiridusii” care se deruleaza in Giurgiu de doi ani. Vineri, cei 100 de elevi au plantat 300 de puieti de stejar rosu, artar tatarasc si stejar, pe o suprafata de 30 de ari.

„Scopul nostru este de ajuta planeta sa respire mai usor, plantand copaci. Este un pas mic, dar corect, inainte. Proiectul Ecospiridusii este initiat de scoala nr.8 din municipiu, in parteneriat cu scoala nr.3, o gradinita, doua unitati de invatamant din comunele Oinacu si Gogosari, Casa Corpului Didactic, Directia Silvica si cu Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu”, a spus initiatorul proiectului, invatator Gianina Arizan.

Aceasta a precizat ca, anul acesta, in proiectul EcoSpiridusii au fost cooptati si elevi din Chisinau si Ruse, care se vor intalnii cu copiii din Giurgiu in luna mai, la un simpozion international.

„In cadrul proiectului Ecospiridusii, in fiecare luna avem diverse actiuni, de exemplu, luna aceasta vom desfasura si o actiune de ecologizare in padurea Comana, ocazie cu care elevii vor amenaja si casute pentru pasari, in care vom pune hrana oferita de Directia Silvica”, a anuntat Arizan.

Pe de alta parte, tot in padurea Balanoaia, de la iesire din Giurgiu spre Ghimpati, aproximativ 50 de elevi de clasa a II-a de la scoala generala nr.4 din Giurgiu, au desfasurat vineri, o actiune de ecologizare.

Potrivit dascalului Stelica Ghelmez, actiunea s-a dorit a fi o lectie pentru adulti. „Copiii s-au pregatit cu saci, cu manusi si pancarte si sper ca prin activitatea aceasta sa dam un imbold oamenilor maturi sa pastreze si sa ocroteasca natura”, a afirmat Ghelmez.

Ambele actiuni ale elevilor giurgiuveni au fost sprijinite de APM Giurgiu, care a pus la dispozitie pliante informative despre derularea programului din cadrul Lunii Sadirii Arborilor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *