Telefoanele mobile, internetul si stalpii de inalta tensiune ne pun viata in pericol, potrivit Parlamentului European care a ajuns la concluzia ca suntem bombardati zilnic cu un coctail de unde electromagnetice.
telecomunicatii
In aceste conditii, eurodeputatii au spus ca se impun masuri imediate pentru protejarea sanatatii oamenilor. Astfel, antenele de telefonie mobila ar trebui sa fie instalate cat mai departe de scoli, licee sau institutii publice.

In plus, raportul deputatilor europeni cere publicarea unor harti ale liniilor de inalta tensiune, ale frecventelor radio si ale undelor electromagnetice, pentru ca oamenii sa se poata proteja. Analiza parlamentarilor vine ca urmare a faptului ca tot mai multi cetatenii sustin ca au probleme de sanatate din cauza expunerii la campurile electromagnetice. Majoritatea reclama eruptii cutanate, oboseala, greata, ameteli sau dificultati in concentrare.

Leucemia ar putea fi una dintre bolile declansate de campurile electromagnetice produse de firele de inalta tensiune, sustin oamenii de stiinta. Cercetarile facute asupra a 123 de copii din Uniunea Europeana au aratat o mutatie la nivel celular.

In Romania, legea permite construirea unei case la o distanta minima de 30 de metri de firele de inalta tensiune.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here