Elevii mureseni obtin finantare pentru proiecte

Elevii mureseni obtin finantare pentru proiecte

Zece proiecte din domeniul social, sanatate, cultura, educatie, sport si mediu initiate de 12 echipe de elevi din Mures vor fi finantate de YouthBank Mures.

Elevi de la Colegiul Agricol „Traian Savulescu”, Liceul Teoretic Omega, Colegiul National „Unirea”, Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Grupul Scolar „Emil Dandea”, Liceul Sportiv „Szasz Adalbert” si Grupul Scolar „Electromures” au raspuns apelului de proiecte lansat de YouthBank Mures, solicitand suma totala de 13.369,5 lei pentru a pune in practica ideile pe care le au.

Astfel, fondul YouthBank va fi distribuit pe proiectele “Nepoti, cautam bunici”, “O raza de soare; Amuzament si spectacol”, “Cursuri de dans”, “Impreuna pentru copiii cu cancer”, “Pentru TINErete”, “Pictura pe sticla”, “Tirgu-Mures te iubesc, pentru asta te ingrijesc”, “Fotbalul, sportul rege” si “Carnaval zambet, culoare”.

YouthBank este un program destinat liceenilor si incurajeaza dezvoltarea comunitara prin antreprenoriat social, responsabilizarea tinerilor si initiativa civica. Echipa YouthBank creeaza si administreaza un fond pentru a sustine proiecte implementate de catre liceeni in scopul dezvoltarii comunitatii locale.

Programul a castigat numeroase premii la nivel national si local, cum ar fi titlul de „Cel mai bun proiect educational al anului 2010” la Gala Premiilor in Educatie, Premiu la categoria „Proiecte de tineret” a Galei Societatii Civile in anul 2011 si premiul pentru “Cel mai bun proiect de voluntariat” in domeniul tineret la Gala Voluntariatului in 2011.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente