Voluntari care vor sa demonstreze consumatorilor romani ca „homeopatia e apa chioara” vor lua o supradoza de medicamente homeopate

0
322
Voluntari care vor sa demonstreze consumatorilor romani ca "homeopatia e apa chioara" vor lua o supradoza de medicamente homeopate
Voluntari care vor sa demonstreze consumatorilor romani ca "homeopatia e apa chioara" vor lua o supradoza de medicamente homeopate

Voluntari care vor sa demonstreze consumatorilor romani ca „homeopatia e apa chioara” vor lua o supradoza de medicamente homeopate, evenimentul urmand sa aiba loc la 21 aprilie, in Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu. Zeci de voluntari din Asociatia Secular-Umanista din Romani si membri ai grupului Sceptici in Romania vor lua o supradoza de medicamente homeopate la ora 10:23.

Cum sambata, 7 aprilie, este Ziua Mondiala a Sanatatii, cele doua grupuri planuiesca sa intensifice campania impotriva medicamentelor homeopate. ”Profitam de aceasta ocazie pentru a le aminti oamenilor despre importanta sanatatii si mai ales despre cat de important este sa detii informatii corecte si complete cu privire la diversele tratamente alternative. Asociatia noastra va organiza un protest in data de 21 aprilie, pentru a demonstra ca asa-zisele tratamente homeopatice sunt inutile. Deoarece ele contin doar apa si zahar, acestea nu au cum sa trateze afectiunile pe care homeopatii sustin ca le trateaza”, a declarat Liliana Voicu, vicepresedinte ASUR.

”Campania noastra este una de informare. Dorim sa atragem atentia ca promovarea homeopatelor are o contributie semnificativa la scaderea increderii publicului in medicina si sfaturile medicale. Iar un alt aspect, mult mai grav, este faptul ca pacientii cu probleme grave de sanatate, convinsi ca homeopatia le poate trata boala, risca sa intarzie foarte mult consultarea unui medic”, a spus Ovidiu Covaciu, reprezentantul grupului Sceptici in Romania.

Evenimentul ”Supradoza” va fi recreat in acest an de voluntari din Romania, Ungaria, Cehia, Spania, Portugalia, Argentina, Australia si Statele Unite ale Americii. De asemenea, cateva sute de voluntari se vor supradoza cu homeopate in cadrul conferintei SkeptiCal ce va avea loc in California. In Romania, evenimentul se va petrece la Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu.

Lansata in 2010 in Marea Britanie, Campania 10:23 a reusit pana in prezent sa stranga laolalta zeci de mii de protestatari din lumea intreaga, care au luat parte la evenimentul “supradoza”.

Campania a fost denumita dupa numarul lui Avogadro – o constanta stiintifica care poate fi folosita pentru a demonstra ca preparatele homeopate nu contin ingrediente active. Pericolul administrarii preparatelor homeopate a fost evidentiat si intr-o investigatie realizata de BBC in ianuarie 2011, in urma careia s-a demonstrat ca homeopatii sunt dispusi sa le dea calatorilor preparate homeopate nefolositoare in locul utilelor pastile anti-malarie precum si ca alternativa la vaccinuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.