Elevii salajeni intra in competitia „Viata pentru mediu, viata pentru om”

Elevii salajeni intra in competitia „Viata pentru mediu, viata pentru om”
Elevii salajeni intra in competitia „Viata pentru mediu, viata pentru om”

La nivelul Regiunii Nord-Vest a fost lansat Programul de educatie ecologica „Viata pentru mediu, viata pentru om”, editia a VIII-a. Acest proiect se adreseaza si scolilor gimnaziale si liceelor din Salaj. Asadar, elevii salajeni sunt asteptati sa se inscrie la concurs.

Pe langa elevii salajeni, se mai pot inscrie la concurs elevi din judetele Bistrita Nasaud, Satu Mare, Bihor, Cluj, Maramures si din judetul Szabolcs Szatmar-Bereg din Ungaria, pe baza unei fise de inscriere. Fiecare institutie de invatamant va fi reprezentata in concurs de un echipaj format din 3 elevi si un cadru didactic coordonator. Competitia va contine atat probe practice, cat si teoretice. Astfel, in perioada 1 octombrie 2013-1 iunie 2014 are loc proba practica, respectiv colectarea de deseuri reciclabile – hartie, plastic, PET, deseuri de echipamente electrice si electronice.

Echipajul reprezentativ al institutiei de invatamant care a colectat cea mai mare cantitate de deseuri la nivelul fiecarui judet va beneficia de o saptamana de relaxare intr-un cadru natural inedit oferit de Tabara ecologica de la Tarna Mare, judetul Satu Mare. Concursul teoretic va parcurge doua etape: una judeteana, care va consta intr-un test de verificare a cunostintelor teoretice dobandite din materialele informative puse la dispozitie de catre organizatori, departajat pe sectiunea gimnaziu si sectiunea liceu. Vor fi oferite echipamente sportive asigurate de Logistics Syistems RO. Ocupantii locurilor 1,2,3 la nivel de gimnaziu, respectiv liceu vor participa la etapa regional, care se va desfasura la Satu Mare, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului 2014. Mai mult, fiecare echipaj va identifica, pe raza judetului din care provine, o locatie turistica – statiune, zona de agreement – si avand la baza informatiile dobandite pe parcursul programului, va pregati o macheta care sa reprezinte aspectul actual al zonei alese, respectiv imbunatatirile care se impun pentru ca locatia sa corespunda cerintelor europene impuse obiectivelor ecoturistice. Ocupantii locurilor 1,2,3 la sectiunea gimnaziu, respectiv liceu vor beneficia de o saptamana de relaxare la Tabara ecologica de la Tarna Mare, din judetul Satu Mare, alaturi de castigatorii concursului practic din fiecare judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *