Elevii turdeni au obtinut locul III la la faza Judeteana a Proiectelor de Mediu 2014

Elevii turdeni au ob?inut locul III la la faza Jude?ean? a Proiectelor de Mediu 2014
Elevii turdeni au obtinut locul III la la faza Judeteana a Proiectelor de Mediu 2014
Elevii turdeni au obtinut locul III la la faza Judeteana a Proiectelor de Mediu 2014

Doi elevi din clasa a XI- a B de la Colegiul Tehnic Turda, Ilea George si Crisan Mihai preocupati de protejarea mediului si coordonati de prof. Florea Andreea au participat la Faza Judeteana a Proiectelor de Mediu 2014 cu un prototip de cuptor solar extrem de eficient si ecologic obtinut prin reciclarea deseurilor solide.Colegiul Tehnic Turda. Sursa foto: Panoramio
Proeictul turdenilor a fost extrem de apreciat, drept dovada si premiul obtinut: locul III.

Cuptorul solar realizat de cei doi elevi reprezinta o alternativa ieftina, nepoluanta si sanatoasa de a gati atat acasa cat si in drumetii, capabil sa converteasca energia solara direct in energie termica cu un randament crescut.

Prototipul obtinut de cei doi elevi a fost utilizat pentru gatirea mai multor categorii de alimente dovedind imunitate fata de sistemele traditionale de utilitati.

„Elevii au pus accentul si pe efectul toxic si potential cancerigen asupra sanatatii pe care il are gatitul in mod traditional la grill. Un asemenea sistem solar poate fi utilizat in scopul purificarii si incalzirii apei si ofera posibilitatea racordarii si la un rezervor de stocare a caldurii putandu-se elimina complet utilizarea altor combustibili ceea ce ar conduce la avantaje econimoce semnificative” mentioneaza prof. coordonator Andreea Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *