Elevii vranceni, responsabilizati in domeniul protectiei mediului

  0
  394
  Elevii vranceni, responsabilizaţi în domeniul protecţiei mediului
  Elevii vranceni, responsabilizati in domeniul protectiei mediului

  Elevii mai multor scoli din judet au fost invitati ieri la Ateneul Popular unde s-a lansat in Vrancea proiectul „Ora de ecologie”, ce isi propune sa ii responsabilizeze pe elevi asupra importantei colectarii selective a deseurilor

  Proiectul face parte din campania „Ecoatitudinea Responsabilitate, Informatie, Actiune”, nascuta, potrivit initiatorilor, din necesitatea adaptarii la noul context legislativ national si la provocarile din domeniul protectiei mediului la nivel european. Campania are ca obiectiv principal educarea copiilor pentru un comportament prietenos si responsabil fata de mediul inconjurator. A doua etapa a acestei campanii, care cuprinde si judetul Vrancea, se va desfasura pana pe 25 noiembrie 2012, data pana la care elevii sunt invitati sa ia parte la actiunile de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje din PET-uri, dar si hartie, carton, sticla, precum si a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. „Ora de ecologie”, desfasurata ieri la Ateneul Popular, a fost condusa de Stere Cretu, presedintele revistei „InfoMediu” Europa, care le-a explicat elevilor importanta campaniei si activitatile pe care le vor desfasura.

  Pentru inceput elevii au vizionat un film si au raspuns unor intrebari, fiecare raspuns corect fiind premiat cu 10 machete cu masinute Dacia si trei seturi de role. Elevii claselor primare au fost invitati sa participe la un concurs de desene, iar cei din ciclul gimnazial la un concurs de machete, castigatorii urmand sa fie premiati in luna decembrie la Bucuresti. Prezent la activitatea de ieri, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea, Paul Giurca, a precizat ca „protectia mediului este o forma de respect si de consideratie fata de semeni, precum si o prima treapta a unei educatii alese”. Proiectul „EcoAtitudinea Responsabilitate, Informatie, Actiune”, Campanie de Educatie Ecologica si Mediu, editia 2012, este organizat de revista „InfoMediu” Europa, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si Garda Nationala de Mediu.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.