Ministerul Mediului introduce obligatii suplimentare pentru fondurile de vanatoare

Franci elve?ieni pentru clarificarea situa?iei p?durilor, ariilor protejate ?i fondurilor de vân?toare din Bihor
Ministerul Mediului introduce obligatii suplimentare pentru fondurile de vanatoare

Contractul cadru cu gestionarii fondurilor de vanatoare urmeaza sa fie modificat iar distribuirea de hrana de orice natura la mai putin de 2 km de cea mai apropiata localitate sau la mai putin de 200 de metri de observatoare va fi interzisa.

Modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii a fost convenita marti de secretarul de stat in Ministerul Mediului, Mugur Cozmanciuc, cu gestionarii fondurilor de vanatoare.

‘In urma intalnirii cu gestionarii s-a convenit modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii. Printre aceste clauze se numara: interzicerea distribuirii de hrana sub forma de deseuri de origine animala sau dulciuri, interzicerea distribuirii de hrana de orice natura la mai putin de 2 km de cea mai apropiata localitate sau la mai putin de 200 de m de observatoare si interzicerea vanatorii la nada’, precizeaza un comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor, remis, marti, AGERPRES.

Potrivit lui Mugur Cozmanciuc, printre obligatiile care vor reveni gestionarilor fondurilor de vanatoare se numara recoltarea, cu prioritate, a exemplarelor care produc pagube, asigurarea intregului sprijin pentru cetatenii care solicita acest lucru si sesizarea imediata a administratorului si a autoritatii sanitar -veterinara despre existenta in fond cinegetic a oricaror exemplare de fauna cinegetica cu comportament deviant. Gestionarii vor avea, de asemenea, obligativitatea de a sesiza autoritatile locale pentru indepartarea resturilor menajere din fonduri cinegetice.

‘Ministerul Mediului si Padurilor va face toate demersurile in vederea gestionarii eficiente a speciilor protejate. In acest sens, saptamana viitoare va fi convocat Consiliul National de Vanatoare in vederea modificarii contractului cadru, care sa cuprinda aceste clauze agreate cu gestionarii’, se mai arata in comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *