Senatul a aprobat amendarea legii care permitea vanatoarea in rezervatia Delta Dunarii

0
434
Ziua Mondial? a Zonelor Umede, s?rb?torit? peste tot în lume în a doua zi a lunii februarie
Ziua Mondială a Zonelor Umede, sărbătorită peste tot în lume în a doua zi a lunii februarie
Senatul a aprobat amendarea legii care permitea vanatoarea in rezervatia Delta Dunarii
Senatul a aprobat amendarea legii care permitea vanatoarea in rezervatia Delta Dunarii

Plenul Senatului a aprobat marti cererea de reexaminare transmisa Parlamentului de presedintele Traian Basescu in ceea ce priveste modificarea Ordonantei nr. 127/2010 pentru adoptarea unor masuri destinate dezvoltarii economico-sociale a zonei ‘Delta Dunarii’, care eliminase prevederea potrivit careia vanatoarea in Delta Dunarii constituie contraventie.

In cererea de reexaminare, presedintele atrage atentia asupra faptului ca ‘prevederea potrivit careia desfasurarea activitatilor de vanatoare pe teritoriul rezervatiei constituie contraventie este abrogata, drept consecinta, vanatoarea in rezervatie este dezincriminata, aceasta nemaifiind o fapta care sa constituie contraventie’.

De asemenea, presedintele a mai aratat ca la art.1 al legii se prevede introducerea sintagmei ‘vanatorii rational reglementata’ printre activitatile care se pot desfasura pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Seful statului considera ca ‘o asemenea practica, fara o reglementare si limitare stricta, poate avea drept consecinta punerea in pericol a existentei speciilor si habitatelor protejate’ si, prin urmare, a solicitat revenirea la textul initial, de sanctionare a desfasurarii activitatilor de vanatoare pe teritoriul rezervatiei.

Solicitarea presedintelui a primit votul senatorilor, acestia aproband cu 118 voturi pentru atat cererea de reexaminare, cat si proiectul de lege amendat in comisia de specialitate.

Legea are un caracter organic, Senatul fiind prima Camera sesizata in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.