Elvetienii au votat impotriva infiintarii postului de avocat al animalelor abuzate

0
268

In urma exprimarii prin vot, elvetienii au respins o propunere de infiintare a functiei de avoca pentru animalele care sunt abuzate de oameni, transmite AP.avocatul animalelor

Potrivit rezultatelor oficiale, 70,5% dintre votanti s-au pronuntat impotriva, in timp ce doar 29,5% au sustinut o propunere de lege care exista deja, din 1992, dar numai in cantonul Zurich.

„Elvetienii au demonstrat in mod clar ca legile noastre pentru protectia animalelor sunt atat de bune, incat avocatii pentru animale nu sunt necesari”, a declarat deputatul Jakob Buechler.

Elvetia a inasprit legea pentru protectia animalelor in urma cu doi ani, aflandu-se printre tarile cu cele mai stricte reguli atunci cand vine vorba de grija fata de animale.

Potrivit legii aflate in vigoare din 2008, hamsterii, papagalii, pestii aurii si alte animale „sociale” nu pot fi lasate singure. Caii si vacile au nevoie de miscare, iar proprietarii de caini sunt obligati sa urmeze un curs de specialitate, prin care sa invete cum sa-si ingrijeasa animalul de companie.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.