Energia regenerabila, agricultura si mediul – prioritatile Camerei de Comert Italiana pentru Romania in 2012

Energia regenerabila, agricultura si mediul - prioritatile Camerei de Comert Italiana pentru Romania in 2012

Pentru anul 2012 Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR) are drept obiectiv focalizarea pe teme importante ca energia regenerabila, agricultura si mediu, teme ce corespund interesului tot mai mare din partea actorilor economici din Italia din acest sector. CCIpR intentioneaza astfel sa devina o platforma informativa si comerciala pentru investitorii in energii regenerabile, ocupandu-se de difuzarea informatiilor cu privire la cererile si ofertele din acest sector.

Joi, 10 mai, in cadrul targului Solarexpo din Verona, va avea loc seminarul „Noi frontiere pentru FOTOVOLTAIC, De la al V-lea Cont Energie in Italia la Oportunitatea ROMANIA”, organizat de FIDIMPRESE (asociat CCIpR) si CCIpR, in cadrul caruia va putea fi abordat un public calificat cu scopul de a clarifica aspectele legislative generice cu privire la noile dispozitii legislative din Romania in materie de energii regenerabile.

In intervalul 5-7 septembrie 2012, CCIpR va participa la targul Zero Emission Rome, manifestare dedicata energiilor regenerabile, sustenabilitate ambientala, lupta impotriva schimbarilor climatice si emission trading. Prin aceasta initiativa CCIpR isi confirma propriul angajament in sustinerea investitiilor italiene in Romania in sectorul energiilor regenerabile, prin sesiuni informative care vehiculeaza cereri si oferte de proiecte in vanzare.

Camera a organizat doua evenimente importante pe tema energiilor regenerabile. In data de 26 ianuarie, la Hotel Intercontinental, CCIpR a organizat seminarul „APROFUNDAREA NOULUI CADRU DE REGLEMENTARE A ENERGIILOR REGENERABILE IN ROMANIA”, in cadrul caruia s-a discutat noul cadru de reglementare cu privire la promovarea producerii de energie din surse regenerabile, in colaborare cu biroul de avocatura Cumpanasu&Dejescu.

In data de 4 aprilie a avut loc evenimentul Client Breakfast pe tema „Energie solara: aprofundari legale si financiare cu privire la noul sistem de stimulare”, ce s-a desfasurat la sediul cabinetului de avocatura Schoenherr si Asociatii din Bucuresti. Pe durata evenimentului au fost abordate toate aspectele legale si bancare cu privire la proiectele de dezvoltare de campuri fotovoltaice, inclusiv prin intermediul unei sesiuni deschise de intrebari, raspunsuri si dezbateri.

In ceea ce priveste sectorul agriculturii, CCIpR a colaborat cu PDconsultants pentru organizarea seminarului „Programul Planul National pentru Dezvoltarea Rurala in Romania si modalitatile de finantare”. Evenimentul a fost dedicat comunitatii de afaceri italiene in Romania si implicit beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai Planului National pentru Dezvoltarea Rurala in Romania: societatile comerciale, firmele individuale, grupurile de producatori si altele.

Prin aceste activitati, Camera de Comert Italiana pentru Romania are ca scop atragerea atentiei catre sectoare precum energia regenerabila, agricultura si mediul in raport cu instrumentele juridice propedeutice realizarii proiectelor in aceste domenii.

In data de 22 martie a fost lansat proiectul „Network Event” care prevede intalniri lunare intre asociatii CCIpR si alte comunitati de afaceri straine in Romania.

Pentru acest eveniment Camera a colaborat cu Danish Romanian Business Association (DRBA), comunitatea de afaceri daneza in Romania. Urmatorul eveniment „Network event” va avea loc in data de 24 mai, la Radisson Blu Hotel, in colaborare cu Camerele de Comert Olandeza si Elvetiana.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente