Energia regenerabila, sursa de noi locuri de munca

Energia regenerabila ar putea duce la crearea a 8,5 milioane de locuri de munca in urmatorii 20 de ani in cazul in care guvernele ar renunta sa mai acorde subventii pentru combustibilii fosili, se arata intr-un raport al organizatiei neguvernamentale Greenpeace.energie regenerabila

“Investirea in locuri de munca si nu in combustibilii fosili murdari si periculosi nu numai ca ar intensifica dezvoltarea economica, ci ar preveni o schimbare catastrofala a climei”, a precizat raportul, realizat in colaborare cu Consiliul European al Energiei Regenerabile (EREC).

Piata anuala a tehnologiilor legate de energia regenerabila ar putea creste, de la 100 de miliarde de dolari in prezent, la peste 600 de miliarde in 2030, a estimat Greenpeace in raportul sau, citat de AFP.

In prezent, in sectorul energiei regenerabile exista aproximativ doua milioane de angajati.

Raportul Greenpeace s-a bazat pe un scenariu care prognozeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 80% pana in 2050 fata de nivelul acestora din 1990, astfel ca, in acea perioada, 95% din energia electrica produsa ar fi regenerabila.

Totusi, chiar daca acest scenariu este ambitios, multe tari poluante nu s-au aratat dispuse sa isi fixeze astfel de obiective, a regretat Sven Teske, coautor al raportului si inalt responsabil cu sectorul energiei in cadrul Greenpeace.

Uniunea Europeana si-a asumat angajamentul de a-si reduce emisiile cu 20% pana in 2020 fata de nivelul din 1990, in timp ce presedintele american Barack Obama isi doreste ca emisiile tarii sale sa se diminueze cu 17% fata de nivelul lor din 2005.

Sursa: Intact News

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente