Energizantele te fac sa bei mai mult alcool

0
565

Persoanele care amesteca bauturile energizante cu alcoolul sunt de patru ori mai predispuse sa se suie dupa ce au petrecut la volan decat cele care au consumat doar alcool.energetizante

Bauturile energizante ofera senzatia de luciditate petrecaretilor, facandu-i sa bea mai mult alcool. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea Florida, din Statele Unite ale Americii. Specialistii spun ca energizantele ii fac pe amatorii de acest amestec sa fie mai increzatori in propriile forte.

Oamenii de stiinta au monitorizat timp de trei luni 800 de studenti care se intorceau din baruri sau discoteci, intre orele zece seara si trei dimineata. O parte dintre voluntari preferau sa nu amestece alcoolul cu bauturi energizante, in timp ce cealalta parte amestecau cele doua tipuri de bauturi.

Cercetatorii au constatat ca subiectii care beau alcool simplu ajungeau mai devreme acasa, iar nivelul de alcool din sange era unul scazut, de unde concluzia ca energizantele sunt cele care maresc apetitul de a bea. Bruce Goldberger, directorul de la departamentul de toxicologie din cadrul universitatii din SUA si co-autor al cercetarii, spune ca subiectii care amestecau alcoolul cu energizante aveau alcoolemia 1 in aerul expirat. „Aceste bauturi au un continut ridicat de cofeina. Aceasta este un stimulent puternic al sistemului nervos, la fel ca si alcoolul, numai ca acesta din urma are capacitatea de a diminua reflexele”, explica Goldberger. Cofeina actioneaza rapid in organism, de aici si senzatia de lucidiate, completeaza specialistul.

Mai mult, cercetatorii au constatat ca subiectii care beau acest amestec erau de patru ori mai predispusi sa se suie la volan in decurs de o ora dupa ce au petrecut alaturi de prieteni.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.