Mediul inconjurator poate fi salvat cu ajutorul fiecaruia dintre noi, atat timp cat suntem constienti ca anumite actiuni savarsite sunt capabile sa afecteze in mod negativ natura.
Odata cu trecerea anilor, natura devine din ce in ce mai afectata de nevoia crescanda a omului pentru materie prima, indiferent de domeniul pentru care o foloseste, lucru care a dus la deteriorari grave ale spatiilor verzi, candva neatinse de civilizatie. Desi sunt greu de oprit sau de reparat, mai ales de catre noi, oamenii de rand, efectele daunatoare pot fi diminuate prin simple activitati de zi cu zi, care nu afecteaza mediul inconjurator. De la plantarea unor pomi pana la reciclare, totul e binevenit. Iar daca acestea par greu de indeplinit, un lucru foarte usor de facut , dar la fel de important, este achizitionarea de haine si de accesorii ecologice. Pentru producerea bumbacului, din care se confectioneaza in mod traditional o singura pereche de blugi, se folosesc aproximativ 340 de grame de pesticide si ingrasaminte chimice. Hainele „eco” sunt fabricate din bumbac si bambus organice. Prin agricultura organica eliberarea gazelor cu efect de sera in atmosfera devine tot mai rara, iar procentul energiei utilizate scade cu 50%. Chiar mai mult, bambusul este o planta cu un ritm rapid de crestere, ceea ce face incurajarea comercializarii acestor tipuri de confectii atat de indicate, mai ales vara, datorita lejeritatii pe care o ofera.
In ceea ce priveste incaltamintea, confortul si relaxarea picioarelor sunt esentiale, in special pe timpul verii. Slapii si sandalele reprezinta solutia ideala, insa si acestia ar trebui sa fie prietenosi cu natura. Un exemplu de astfel de incaltaminte il reprezinta „Ipanema”, o linie de slapi si sandale pentru confectionarea carora se folosesc materiale reciclabile in proportie de 99%, in scopul mentinerii sanatatii picioarelor si a mediului inconjurator.
Prin programul „Forestas do Futuro” (Padurile Viitorului) , cumpararea acestor articole de incaltaminte va contribui la salvarea Padurii Atlantice, care, din pacate, mai pastreaza doar 7% din suprafata initiala. Importanta acestei paduri este majora, deoarece ajuta la combaterea efectului de sera, regleaza clima si umiditatea, asigurand o calitate mai buna a vietii pentru 60% din populatia Braziliei.