Doi tigri bengalezi au fost batuti pana la moarte

Tigrii s-au indepartat de padure in cautare de hrana si au ajuns intr-un sat din sud-estul Bangladesh-ului.tigru ucis
In timp ce localnicii erau ingrijorati pentru propria viata, autoritatile se grabeau sa salveze cele doua feline, avand in vedere valul de incidente similare din trecut, cand oamenii au batut pana la moarte animalele ratacite. In acest caz satenii n-au asteptat interventia celor care trebuiau sa captureze tigrii si i-au omorat.

Unul dintre tigri, un mascul in varsta de cinci ani s-a ascuns intr-o baraca si a fost ucis cu sulite si macete de catre oameni. Cealalta felina in varsta de 18 ani a fost si ea atacata fara sa fi pus viata cuiva in pericol.
Aceste cazuri nu sunt rare in Bangladesh. Din anul 2000 si pana in prezent s-au inregistrat 14 incidente de acest gen care au avut loc in circumstante asemanatoare. In fiecare dintre ele tigrii si-au pierdut viata. Neoficial, se pare ca numarul ajunge la 30 de feline ucise.
Potrivit Uniunii Internationale Pentru Conservarea Naturii sunt mai putin de 2500 de tigri bengalezi in viata dintre care 200 traiesc in Bangladesh.

Expertii spun ca aceste batai sunt alarmante avand in vedere faptul ca tigrii bengalezi sunt pe cale de disparitie. Daca ele continua, aceste animale vor disparea din Bangladesh in doar cateva decenii. Cu 50 de ani in urma, acestia existau in fiecare padure din tara. In prezent ei traiesc doar in Sundarban.

Cercetatorii afirma ca a avut loc o scadere abrupta a prazilor pentru tigri, cum ar fi cerbii si porcii salbatici, in mare parte din cauza despaduririi de mangrove. Din acest motiv ei au fost nevoiti sa caute noi locuri unde ar putea vana.
Sundarban este cea mai mare padure de mangrove din lume si acopera 10.000 de km patrati din teritoriul Bangladesh-ului si al Indiei. Fara aceste feline ecosistemul fragil al padurii s-ar prabusi.

Oamenii au inceput valul de violente impotriva tigrilor deoarece atacurile animalelor s-au inmultit. Acesta fapt este explicabil pentru ca tot mai multi sateni s-au mutat langa padure si in zone interzise. Ei ajung in locuri aproape de inima padurii pentru a vana, pescui si pentru adunarea lemnelor. Multi sunt ucisi de catre tigri si de aceea adopta un comportament ostil fata de acestia, fara a se gandi insa la cauzele mortilor si la riscurile la care se supun daca se aventureaza pe teritoriul animalelor salbatice care au trait in aceste paduri cu mult inainte de asezarea oamenilor. Este ingrijorator faptul ca localnicii ucid acesti tigri chiar si atunci cand nu se afla in pericol.

Reprezentanti ai Uniunii Internationale Pentru Conservarea Naturii considera ca o mare parte a padurii este nelocuita din cauza prezentei tigrilor. Daca felinele dispar, oamenii ar ocupa padurea in doar cativa ani si astfel cea mai mare vegetatie de mangrove din lume ar fi distrusa.

Sursa: Dawn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *