Europarlamentarul Victor Bostinaru: „Rosia Montana in dezbaterea europeana”

0
707
Europarlamentarul Victor Boştinaru: „Roşia Montană în dezbaterea europeană”
Europarlamentarul Victor Bostinaru: „Rosia Montana in dezbaterea europeana”

Saptamana aceasta, eurodeputatul PSD, Victor Bostinaru a lansat un volum dedicat dezbaterilor asupra proiectului minier Rosia Montana. Acesta cuprinde principalele critici aduse proiectului de catre specialisti, oameni de stiinta, profesori universitari si activisti de mediu.

Este vorba de o antologie a luarilor de cuvant din dezbaterile pe acest subiect, intitulat „Rosia Montana in dezbaterea europeana”, ce a fost redactata atat in limba romana, cat si in engleza, fiind disponibila gratuit pe website-ul eurodeputatului, la adresa www.victorbostinaru.ro/RosiaMontana.pdf.

„Scopul editarii acestui volum a constat in evidentierea adevarului in cazul proiectului Rosia Montana. In lipsa unei evaluari obiective din partea unei comisii formate din experti recunoscuti international care sa nu fie influentati, la care se adauga eliminarea din Comisia de Analiza Tehnica a persoanelor care se opuneau proiectului, informatiile care ajung in atentia opiniei publice sunt aproape exclusiv in favoarea demararii proiectului”, afirma autorii volumului .

Victor Bostinaru
Demers unic in Romania

Volumul „Rosia Montana in dezbaterea europeana” este un demers unic in Romania in ceea ce priveste totalitatea abordarilor proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca prezentarile si sintezele expuse au mai fost publicate, pana acum acestea nu se gaseau intr-un volum unic de prezentare.

Europarlamentarul Victor Bostinaru: „Rosia Montana in dezbaterea europeana”

Volumul „Rosia Montana in dezbaterea europeana” cuprinde pozitiile exprimate de catre Academia Romana, Asociatia „Arhitectura. Restaurare. Arheologie”, Universitatea Babes-Bolyai si ICOMOS Romania, precum si pozitiile exprimate de reprezentantii Asociatiei Alburnus Maior, Fundatia Culturala Rosia Montana sau Activewatch Agentia de monitorizare a presei.

Argumentele prezentate demonteaza, aproape in totalitate, ipotezele conform carora proiectul Rosia Montana, propus in forma actuala este conform cu principiul dezvoltarii durabile, cu standardele aplicarii celor mai bune tehnologii in minerit, va duce la restaurarea patrimoniului si va crea mii de locuri de munca, va respecta prevederile privind protectia mediului cu incheierea tuturor asigurarilor care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.