Eveniment dedicat Deltei Dunarii

Joi, 29 mai 2008, la ora 17.00, la Muzeul de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti va fi lansat numarul 1/2008
al revistei PLURAL – numar care are ca tema Delta Dunarii – si va fi vernisata expozitia „Biodiversitatea Deltei Dunarii”.

Lansarea, conceputa ca un colocviu informal, este organizata de Institutul Cultural Roman, editorul revistei PLURAL, in parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, cu Rezervatia Biosfera Deltei Dunarii si cu Institutul de Cercetari Eco-Muzeale din Tulcea.

Insumand peste 400 de pagini ilustrate sugestiv, grupate in sapte sectiuni (The Danube Delta: Facts and Figures; A Changing Course; Foliage, Fish, Feathers and Fur; Folks and Figments; Fine Arts, Food, Films and Festivals; Wandering with a Purpose; A Tower of Babel at the End of Europe; Nature Protection and International Cooperation) , articolele din acest numar al revistei acopera o arie ampla de domenii si subiecte privind Delta – de la studii etnografice si fragmente de beletristica dedicate acestui spatiu pana la hidrobiologie si probleme ecologice (sumarul se gaseste la www.icr.ro)

Expozitia, initiata de redactia PLURAL, cuprinde fotografii realizate de ornitologul Daniel Eugen Petrescu, precum si imagini din fototecile unor institutii de profil.

Evenimentul are loc in saptamana in care se marcheaza un secol de la infiintarea Muzeului de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

PLURAL, publicatie semestriala a Institutului Cultural Roman, are ca principal obiectiv familiarizarea publicului vorbitor de limba engleza din strainatate si din tara cu valorile culturii si civilizatiei din Romania. Numarul care va fi lansat acum este gandit ca o invitatie intelectual- turistica intr-un spatiu romanesc care apartine patrimoniului natural mondial.

sursa: eurodesk info

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente