Excesul de fructe duce la ingrasare

0
457

Specialistii explica fenomenul prin faptul ca oamenii uita ca si fructele au o mare valoare calorica si, astfel, ajung sa consume cate 300 de calorii in doar cateva minute. Aceste calorii provin in mare parte din fructoza si nici macar consumul excesiv al acesteia nu produce senzatia de satietate.fructe-si-legume

Multi dintre noi cred ca fructele nu pot avea decat efecte benefice si facem deseori eforturi nebanuite ca sa consumam cat mai multe. Ei bine, tocmai acest exces de fructe este daunator si poate duce la grave probleme de sanatate cum ar fi obezitatea!

Este adevarat ca fructele contin vitamine, fibre si antioxidanti care ne apara de diverse afectuini, dar o cantitate mare de fructe consumata nu este recomandata. Culmea ironiei este ca fructele in exces nu dauneaza persoanelor cu constitutie atletica, ci tocmai celor supraponderale care tin cure de slabire cu ajutorul fructelor. Acest lucru este valabil si in cazul persoanelor cu colesterolul ridicat sau diabet. Asta ar explica usor de ce dietele bazate pe fructe nu sunt eficiente.

Specialistii explica fenomenul prin faptul ca oamenii uita ca si fructele au o mare valoare calorica si, astfel, ajung sa consume cate 300 de calorii in doar cateva minute. Aceste calorii provin in mare parte din fructoza si nici macar consumul excesiv al acesteia nu produce senzatia de satietate.

„Cand consumam zahar, corpul elibereaza insulina, iar creierul percepe acest fenomen si ne da semnalul ca ne-am saturat si scade apetitul.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.