Excursie in Italia pentru premiantii unui concurs ecologic

Excursie in Italia pentru premiantii unui concurs ecologic
Excursie in Italia pentru premiantii unui concurs ecologic

In cadrul programului de educatie ecologica ”Iubeste pasarile – Respecta biodiversitatea judetului tau”, program implementat in perioada februarie – mai 2014 de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Satu Mare in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Satu Mare, Societatea Ornitologica Romana – Sucursala Satu Mare, Administratorul Helesteelor de la Moftin, s-au demarat diverse actiuni de constientizare a importantei protejarii habitatelor umede. Castigatorii primelor trei locuri ale concursurilor derulate in cadrul acestui program au beneficiat in perioada 23 -28 iunie de o binemeritata excursie pe traseul Satu Mare – Budapesta – Trieste- Venezia – Angiari – Verona.

Au participat echipajele formate din trei elevi si un cadru didactic de la Liceul German “Johann Ettinger”, Colegiul National ”Ioan Slavici” si de la Scoala Gimnaziala Moftin, insotiti de un reprezentant al APM Satu Mare. Primirea participantilor precum si rolul de ghid in aceasta excursie l-a avut administratorul Helesteelor de la Moftin, Nino Silvestri, si fiica acestuia, Serena. Printre obiectivele pline de cultura si istorie vizitate au fost Venezia, Verona, Montagnana.

Copiii s-au familiarizat cu diverse specii de plante: salcie alba, salcie rosie, plop alb, stuf, papura, crin de balta si in special pasarile migratoare, de pasaj sau sedentare: egrete, rata mare, rata mica, gaia, cormoranul, pe care au putut sa le observe cu binoclul. In finalul excursiei cu o mare incarcatura de informatii despre natura, cultura si istorie, toti participantii au petrecut clipe de neuitat in parcul de distractii Gardaland, o locatie inedita situata langa Lacul Garda.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente