Exercitii interne daoiste sau Exercitii externe conventionale

1
807

Exercitii daoiste

Principiul Dao al revitalizarii este un sistem fondat pe anumite exercitii mentale si fizice care constituie ceea ce numim „exercitiile interne daoiste”. Aceste exercitii au puterea de a vindeca si de a energiza organele noastre interne si sunt secretul tineretii, al sanataii si al imunitatii fata de boala.

Exercitiile daoiste interne sunt exact contrariul exercitiilor fizice conventionale. Aceste exercitii conventionale – ca fotbalul, boxul, gimnastica, halterofilia, yoga sau artele martiale – ne permit poate sa ne infrumusetam corpul;i nsa acest lucru este cel mai adesea realizat in detrimentul rezervelor de energie ale organelor noastre interne, ceea ce ne face vulnerabili la tot felul de boli si provoaca imbatranirea prematura a organismului nostru.

Oboseala stresul, efortul, durerea si contorsiunile pe care le cer exercitiile fizice conventionale tulbura functiile delicate ale organelor interne – organele interne asigurand buna functionare a proceselor de regenerare a organismului, luptand totodata si impotriva agentilor susceptibili de provoca boala, orice perturbare a functiilor lor micsorand capacitatea organismului de a inlocui celulele imbatranite, de a combate microbii si virusii.

Studiile stiintifice efectuate in Statele Unite de Dr. Cecilia Rosenfeld ne demonstreaza o reala ameliorare a starii de sanatate astfel ca dupa ce a efectuat ea insasi exercitiile interne, Dr. Rosenfeld a decis sa prescrie aceste exercitii pacientilor sai. Le-a explicat cum sa le faca si in mai putin de o saptamana 80% dintre ei au afirmat ca au obtinut rezultate pozitive. Dupa o perioada a angajat opt infirmiere care stiau nu numai sa execute corect exercitiile daoiste interne ci puteau, sa-i invete pe pacienti cum sa le execute iar apoi sa asigure supravegherea progreselor lor.
Dr.Rosenfeld isi examina pacientii si le prescria exercitiile interne adecvate apoi ii incredinta infirmierelor. Cea mai mare parte a pacientilor au semnalat imediat o ameliorare a starii lor de sanatate, fara dureri sau disconfort, iar infirmierele au declarat ca se simteau pline de energie dupa o zi intreaga in care facusera demonstratii de exercitii.

Date fiind rezultatele extraordinare pe care le produc exercitiile dao, cel care decide sa integreze acest sistem in viata sa cotidiana trebuie sa aiba mereu in minte vechiul proverb daoist: „Cel care face exercitii externe trebuie sa practice exercitii interne„. Exercitiile conventionale determina cheltuieli de energie fara sa le compenseze de aceea simtim nevoia sa ne odihnim iar cele interne sunt concepute astfel incat sa conserve si sa acumuleze energia. Asta nu inseamna ca trebuie sa abandonati practicarea unor exercitii sportive cum sunt tenisul, alergarea sau golful, daoistii doreau sa demonstreze ca exercitiile externe sunt incomplete si sunt echilibrate cu anumite tehnici ale caror efecte compenseaza pierderile de energie pe care le produc, de aceea aceste exercitii dao sunt mult mai importante pentru organismul nostru si pentru o viata mai sanatoasa.

Bibliografie:Dr. Stephen T.Chang– Sistemul Complet De Autovindecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.