Array

Experimentul unor elevi arata ca plantele nu cresc langa un router WiFi

Experimentul unor elevi arata ca plantele nu cresc langa un router WiFi
Experimentul unor elevi arata ca plantele nu cresc langa un router WiFi

Routerele wireless si WiFi-ul in general sunt dispzozitive necesare in zilele noastre, insa impactul asupra sanatatii este semnificativ.

Au existat multe studii in trecut ce sugereaza impactul negativ pe care il are un dispozitiv WiFi asupra organismelor vii. Cele mai noi rezultate vin de la un grup de elevi de liceu care au realizat un experiment interesant. Acestia au ajuns la concluzia ca dormitul langa telefoanele mobile ar putea duce la o lipsa de concentrare in ziua urmatoare. Intrigati, studentii au cerut sa studieze efectul radiatiei dispozitivelor WiFi, insa scoala nu a avut resursele necesare.

In loc sa renunte, cei cinci studenti au optat sa testeze aceasta teorie pe un router care ofera un nivel de radiatii comparabil cu cel al unui smartphne. Acestia au amplasat sase tavi cu seminte de creson, o planta ce creste in gradina sau pe apa, intr-0 camera cu doua routere WiFi. Acelasi numar de seminte a fost pus intr-o camera fara router WiFi. In timpul urmatoarelor 12 zile, studentii au studiat fenomenul si rata de crestere a plantelor. Semintele din camere fara routere au inflorit si au crescut normal, in timp ce cele din camera routerelor erau fie moarte, fie nu au crescut deloc. Studentii au primit aprecierile binemeritate din partea profesorilor, iar o profesoara din Suedia, de la institutul Karolinska, doreste sa realizeze in viitorul apropiat acelasi experiment, cu router Wi-Fi, intr-un mediu mult mai precis.

Aceste lucruri simple ar trebui sa ne faca sa ne gandim atunci cand ne culcam cu toate dispozitivele electronice langa noi si probabil sa ne ajute sa constientizam importanta unui ceas desteptator in locul smartphone-ului, pe noptiera.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente