Rusii preiau experienta irlandeza in constructii verzi

Rusii preiau experienta irlandeza in constructii verzi
Rusii preiau experienta irlandeza in constructii verzi

In ultimele zile de toamna in Rusia a avut loc un eveniment notabil pentru constructii autohtone eficiente energetic. In cadrul festivalului “Proiectul Verde 2013” Agentia Nationala pentru Dezvoltare Durabila a organizat a sasea oara consecutiv Clubul arhitectilor verzi.

In afara de multe rapoarte interesante si prezentari, o atentie deosebita a fost acordata experientei din Irlanda in domeniul constructiilor verzi. Aceasta tara europeana nu a fost aleasa intamplator, deoarece anume ea este unul dintre liderii in aceasta ramura.

« Constructii verzi care cuprind case de locuit si cladiri nerezidentiale (birouri, centre sportive, obiecte industriale) devin tot mai populare in lume. »

Prezent la reuniunea clubului, reprezentant al Ambasadei Irlandei in Rusia, John Sherry, a subliniat in raportul sau ca in tara lui se pune un accent deosebit pe dezvoltarea retelelor inteligente si energia eoliana. Si daca cu a doua directie totul este destul de clar – pentru energie solara in tara nu sunt suficiente resurse naturale, retelele energetice inteligente permit la maxim rational a distribui energia alternativa, redirectionand aceasta nu numai in directii din interiorul tarii, dar si peste hotare.

In prezent cel mai mare importator al energiei irlandeze este Anglia, dar conducerea tarii considera ca pana in 2020 Irlanda va fi in masura pe o scara larga sa intre pe piata europeana continentala, devenind un jucator energetic important.
Intr-un mod special pentru dezvoltarea energiei verzi si constructiilor eficiente energetic in Irlanda a fost creat un fond SEAI, pe deplin responsabil pentru punerea in aplicare a sarcinilor trasate. Reprezentantii acestuia au adus date conform carora spatiul inchiriat in centrele eficiente energetic permite sa se faca economii anuale de pana la 75 de euro de pe un metru patrat, ceea ce face ca investitiile in imobile din Londra si Dublin sa fie extrem de rentabile. Astfel de dovezi sunt o realizare foarte importanta, si constructiile verzi vor reduce in viitor in mod semnificativ sarcina asupra retelelor electrice si consumul total de energie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente