Explicatie pentru pescari. Schimbarile climatice determina micsorarea capturilor

Multe specii de pesti din apele europene au pierdut circa jumatate din masa corporala medie in ultimele doua – trei decenii, ca urmare a schimbarilor climatice, se arata intr-un studiu al institutului francez Cemagref, publicat, luni, in SUA, transmite AFP
pesti

Cercetatorii institutului public, specializat in gestionarea pe termen lung a apelor si teritoriilor, au studiat populatiile de pesti care se gasesc in raurile europene, dar si in Marea Nordului si Marea Baltica. Rezultatele au fost publicate in ‘Proceedings of the National Academy of Science’. Conform lui Martin Daufresne, principalul autor al studiului, speciile cele mai mici au tendinta de a ocupa un loc mai important in mari si apele curgatoare.

Cercetatorii spun ca apele mai calde reprezinta, in general, un habitat propice pentru speciile de pesti mai mici, in timp ce racirea apelor are consecinte asupra fluxului migratiei pestilor, dar si asupra modului de reproducere a acestora. Daufresne estimeaza ca speciile de pesti mici depun mai putine oua si reprezinta prada cea mai mica, acest lucru avand consecinte ‘grave’ asupra lantului alimentar al speciilor si ecosistemului.

Cercetatorii sustin, totodata, ca temperatura apei are un rol major in diminuarea masei corporale a pestilor.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente