La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc, la sediul Administratiei Rezervatiei, expozitia „Mirifica lume a Deltei Dunarii”, expozitie ce incheie seria de evenimente derulate in cadrul proiectului cu acelasi nume.
Astfel, incepand cu luna noiembrie 2010, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, la initiativa Gradinitei cu program prelungit nr. 19 Tulcea si in parteneriat cu 20 de gradinite din municipiul si judetul Tulcea, au inceput derularea unui proiect educational, proiect ce are ca scop formarea in randul copiilor a unor deprinderi si atitudini favorabile ocrotirii si protejarii naturii, pentru gospodarirea responsabila a resurselor naturale si implicarea activa in mentinerea calitatii mediului.
Obiectivele urmarite au fost: cunoasterea unor elemente specifice Deltei Dunarii, formarea si educarea unor comportamente si atitudini pozitive fata de ocrotirea mediului inconjurator si a zonelor protejate, socializarea cu alti copii si adulti, formarea spiritului de echipa, constientizarea tuturor factorilor implicati in procesul de educatie de importanta ocrotirii si protejarii mediului. Activitatile proiectului au ca grup tinta prescolarii grupelor mari si pregatitoare din gradinitele judetului Tulcea. Gradinitele care au ras-puns invitatiei de participare la proiect sunt: Gradinita cu program prelungit nr. 19 Tulcea, Gradinita cu program prelungit nr. 18 Tulcea, Gradinita Scolii „Grigore Antipa” Tulcea, Gradinita cu program prelungit nr. 17 Tulcea, Gradinita nr. 12 Tulcea, Gradinita Scolii nr. 14 Tulcea, Gradinita nr. 3 Step-by-Step Tulcea, Gradinita Scolii nr. 5 Tulcea, Gradinita „Anghel Saligny” Tulcea, Gradinita Sambata Noua, Gradinita Topolog, Gradinita Nalbant, Gradinita „Traian Cosovei” Somova, Gradinita Ciucurova, Gradinita Nicolae Balcescu.
Numarul copiilor implicati in activitatile proiectului depaseste 500 de copii.
Dupa derularea actiunilor de informare a urmat partea practica si creativa a proiectului, fiecare gradinita organizand ateliere de lucru in vederea realizarii unor machete ilustrative cuprinzand specii de plante, animale si alte aspecte specifice Deltei Dunarii. De asemenea, s-au creat postere, pliante, fluturasi cu mesaje ale copiilor pentru protejarea mediului inconjurator.
La finalul proiectului, in cadrul Centrului de informare si educatie ecologica Tulcea, s-a organizat o expozitie cu cele mai reusite materiale realizate de copii, expozitie ce este deschisa vizitarii pe tot parcursul lunii iunie. De asemenea, activitatile derulate in cadrul proiectului vor fi prezentate printr-un film didactic