Extinderea serviciului de salubritate si a colectarii selective in Iasi

Extinderea serviciului de salubritate si a colectarii selective in Iasi

La nivelul judetului Iasi a fost inregistrata pe parcursul anului trecut o extindere a serviciului de salubritate si a colectarii selective din deseurile menajere. Conform raportului de activitate al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Iasi aferent anului 2011, serviciile de salubritate s-au extins in toate cele cinci centre urbane ale judetului si in 72 de comune, acoperind 80 la suta din populatia mediului rural. In Harlau a fost introdusa colectarea selectiva printr-un proiect PHARE, fiind deservita astfel adunarea deseurilor din oras, dar si din comunele Deleni si Scobinti, prin 157 de puncte de colectare. In Pascani, sistemul de colectare selectiva a fost extins la 30 la suta din populatia municipiului, iar in Iasi la 96 la suta din populatie, fiind colectate separat deseurile din hartie si carton, plastic si sticla.

In ceea ce priveste colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), au fost organizate colectari trimestriale si permanente in mediul urban, in functie de firma prestatoare. APM Iasi a informat administratiile publice locale cu privire la obligatiile si raspunderile ce le revin, in conformitate cu prevederile legale, insa numai 44 de primarii au notificat institutia din Iasi cu privire la infiintarea punctelor de colectare a DEEE-urilor.

Printre prioritatile pe anul 2012 ale APM Iasi, trecute in raportul de activitate, sunt mentionate lucrarile la noul sediu al institutiei, inmatricularea unitatii mobile de calibrare si implicarea in implementarea proiectelor pentru realizarea planurilor de management a ariilor protejate contractate prin programe europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *