Un oras mic din Romania, transformat intr-o adevarata fabrica de energie

0
311
Bogdan Olteanu nu crede în oportunitatea investi?iilor în energii alternative
Bogdan Olteanu nu crede în oportunitatea investiţiilor în energii alternative
Un oras mic din Romania, transformat intr-o adevarata fabrica de energie
Un oras mic din Romania, transformat intr-o adevarata fabrica de energie

Un oras mic, din vestul tarii, se pregateste sa devina localitatea cu cel mai mare parc fotovoltaic din tara. Este vorba despre localitatea Sebis, din judetul Arad, unde vor fi gata lucrarile de montare a celor cateva sute de mii de panourilor fotovoltaice.

Cel mai mare parc fotovoltaic din tara va fi terminat anul acesta, la Sebis, in judetul Arad / FOTO: http://www.aradon.ro
Cel mai mare parc fotovoltaic din judet ia fiinta, incet dar sigur, in orasul Sebis. Peste 300 de mii de panouri fotovoltaice urmeaza sa fie montate. La final, 200 de hectare de teren vor fi transformate intr-o adevarata fabrica de energie.

„Dupa calculele noastre, daca o locuinta ar consuma undeva la un megawatt, un megawatt si jumatate pe an, energia produsa de aceste 3 parcuri va alimenta aprox 92 – 95 de mii de locuinte”, a spus proiectantul Dragos Baghiu.

Suma de 100 de milioane de euro alocata acestor proiecte vine de la o societate spaniola. Investitia il multumeste si pe primarului orasului, care spune ca in acest fel va avea mai multi bani la bugetul local.

„Acest parc fotovoltaic practic va dubla veniturile proprii la bugetul local. In jur de 2 milioane de euro pe an. Ceea ce inseamna mai multi bani la sanatate ca avem spital, mai multi bani la invatamant, ca avem liceu. Mai multi bani in cultura in sport ti in celelalte activitati sustinute de CL al orasului Sebis”, a spus Ioan Feies, primar Sebis. Investitia va fi finalizata anul acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.