Fara extract de plante

Producatorul bauturii Dr Pepper ne pacaleste de doua ori. O data ca are in compozitie extract de plante si a doua oara ca bautura este racoritoare.

dr pepper
Dr Pepper este o bautura racoritoare care ne pacaleste ca are in compozitie extract de plante. In schimb, are un exces de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat, care forteaza pancreasul endocrin sa secrete o cantitate foarte mare de insulina. Prof. dr Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca bautura are un profil nutritional extrem de dezechilibrat. Valoarea biologica este scazuta si de prezenta aditivilor: caramel de sulfit de sodiu E150b, benzoat de sodiu E211, E338 acid fosforic. Colorantul E150b poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare.

Conservantul E211, unul dintre cei mai periculosi aditivi aliementari, fiind incriminat pentru aparitia cancerului, produce mutatii ale ADN.

Cofeina

Specialistul atrage atentia ca, fiind neuroexcitator indirect, cofeina nu este indicata copiilor sau persoanelor iritabile sau cu anumite afectiuni neuropsihiatrice. Cofeina este si motivul pentru care aceasta bautura nu are ce cauta in magazinele din incinta unitatilor de invatamint.

Concluzii

In urma analizei informatiilor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor cu afectiuni neurodegenerative si neuropshiatrice, persoanelor cu maladii cardiovasculare si cerebrovasculare, celor cu boli hepatice, supraponderalilor, obezilor, persoanelor cu densitate osoasa scazuta, celor cu maladii dermatologice, inclusiv celulita, celor cu afectiuni stomatologice. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum si vor tine cont de cantitatea de glucide continuta de produs.

Ingrediente

Apa carbonatata, sirop de glucoza, fructoza, zahar, colorant E150b, acid fosforic E338, arome, conservant E211, aroma (cofeina). Contine cofeina. Valoare energetica 174 kj/42 kcal, carbohidrati 10 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *