Fara masini in patru capitale europene!

  0
  942

  In mai multe orase din Europa nu vor circula masini deloc, o zi intreaga. Initiativa face parte dintr-o campanie care vrea sa atraga atentia ca poluarea din marile orase atinge cote alarmante.

  Statisticile arata ca gazele de esapament sunt principala sursa de poluare a marilor orase. La Londra, in 2010, 9.500 de oameni au murit din cauza poluarii, a aratat un studiu recent. In Paris deja s-au luat masuri pentru a incuraja mijloacele de transport mai ecologice, scrie Independent.

  Oameni din intreaga lume marcheaza pe 22 septembrie, in fiecare an, „Ziua fara masini”, eveniment care promoveaza mijloacele de deplasare ecologice.

  Anul acesta, 246 orase din 14 tari vor marca „Ziua fara masini”. Timp de o saptamana, in aceste localitati va avea loc o serie de evenimente care promoveaza folosirea mijloacelor de transport in comun, bicicleta sau alte forme de deplasare ecologice, in locul masinii personale, cu scopul de a reduce poluarea urbana.

  In patru capitale europene – Budapesta, Lisabona, Ljubljana si Stockholm – vor fi interzise complet masinile timp de o zi intreaga.

  Ziua europeana fara masini este o initiativa lansata de Uniunea Europeana in 1999, fiind preluata de atunci de mai multe tari de pe mapamond.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.