Fenomene stranii pe insula Reunion

Fenomene stranii pe insula Réunion

La sapte luni de la misteriosul incident al pasarilor moarte cazute din cer in Statele Unite, acelasi fenomen bizar s-a repetat recent pe Insula Réunion.

In comuna Saint-Benoit, de pe coasta de nord-est a insulei, o familie a descoperit duminica saizeci si una de pasari care zaceau moarte in gradina casei lor, potrivit presei locale.

Printre pasarile moarte se aflau, conform ziarului local, vrabii, pasari cardinal si pasari tesator. Pe moment, nu exista nicio explicatie pentru acest accident, dar directia serviciilor veterinare de pe insula va efectua mai multe analize.

La inceputul lunii ianuarie, acelasi fenomen, de o amploare mai mare, s-a produs de doua ori in Statele Unite: cinci mii de pasari au fost gasite moarte in orasul Beebe (Arkansas), ca si aproape o suta de mii de pesti. La cateva zile dupa aceea, aproape cinci sute de pasari se prabuseau in Louisiana. Atunci, autoritatile americane au pus incidentul pe seama panicii care a cuprins pasarile din cauza focurilor de artificii de Anul Nou. In orice caz, s-a demonstrat ca pasarile nu au fost otravite, ci au murit din cauza unor hemoragii interne. (R.F.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *