Feriti-va de stalpii de inalta tensiune! Va puteti imbolnavi de leucemie

0
693

Un studiu european vine cu o concluzie care ii pune pe ganduri pe cei care au casele foarte aproape de firele de inalta tensiune.
stalpi de inalta tensiune
Potrivit cercetarilor, campurile electro-magnetice produse de aceste cabluri pot duce la aparitia leucemiei. In mare pericol sunt mai ales copiii.

Pe durata studiul au fost monitorizati 123 de copii din Uniunea Europeana care locuiau in apropierea liniilor de inalta tensiune si a transformatoarelor electrice. Cercetarea s-a concentrat pe cei mici pentru ca ei sunt mai sensibili la campul electromagnetic.

La acesti copilasi s-a identificat o mutatie la nivel celular din cauza campurilor electromagnetice produse de statiile de transformare si de liniile de tensiune aflate pe o distanta intre 50 si 100 de metri de casele lor.

Astfel, specialistii europeni cred ca exista o legatura intre declansarea leucemiei si campurile electromagnetice. Mai mult, experimentele pe animale au aratat acelasi lucru.

Speriati de aceasta concluzie, europarlamentarii vor sa modifice limita pana la care se poate construi langa liniile de inalta tensiune. Vor mai face insa cateva studii.

In Romania, in fiecare an sunt depistate 500 de cazuri noi de leucemie, majoritatea in randul copiilor. Legea noastra permite construirea unei case la o distanta minima de 30 de metri de firele de inalta tensiune.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.