Fermele nu dauneaza padurilor

Aproape jumatate din totalul fermelor din lume sunt acoperite in proportie de 10% de copaci, dupa cum se arata intr-un studiu realizat de World Agroforestry Center din Nairobi, ceea ce inseamna ca fermele nu sunt atat de nocive pe cat se credea.paduri

„Zona descoperita si prezentata in studiu este de doua ori mai mare decat Amazonul si arata ca fermierii protejeaza natura si planteaza copaci”, a declarat Dennis Garrity, director general la centrul care a realizat studiul.

Conform Reuters, raportul a fost intocmit cu ajutorul unor imagini din satelit si este primul in care se estimeaza suprafata acoperit de copaci.

Astfel, s-a descoperit ca peste 10% din terenurile alocate fermelor sunt acoperite cu pomi. Fermierii mentin copacii existenti sau planteaza pomi pentru a produce fructe, nuci, plante medicinale, materiale de constructii, etc. De asemenea, copacii ofera umbra recoltelor, ajuta la prevenirea eroziunii pamantului si protejeaza impotriva vantului.

De cele mai multe ori fermele sunt vazute ca fiind inamicii padurilor, intrucat oamenii defriseaza hectare intregi de copaci pentru a putea face recolte. Padurile ajuta si la diminuarea nivelului de dioxid de carbon, principala cauza a efectului de sera.

„Suntem placut surprinsi, este o resursa ce a fost subapreciata”, a declarat si Tony Simons.

Aceste terenuri cu pomi au fost descoperite in intreaga lume, mai putin in zonele aride din Africa de Nord si Asia de Vest.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente